Zichtbaar in coronatijden

Dit hadden we allemaal niet kunnen zien aankomen. Hoe een klein virus, zulke grote gevolgen kan hebben, een complete samenleving grotendeels plat kan leggen en veel zorg en verdriet kan veroorzaken. Terwijl ik dit schrijf zit ik na meer dan drie maanden weer een dagje op kantoor. En dat is echt fijn. Hoewel we allemaal zoveel mogelijk thuiswerken en dat voorlopig ook blijven doen, houden we met het managementteam af en toe weer vergaderingen op kantoor. Ook zijn onze winkels weer open. Uiteraard staat veiligheid voorop en doen we alles geheel volgens de richtlijnen van het RIVM.

‘Als de lente komt, dan stuur ik jou tulpen van Univé’

Wat doe je als tulpenkwekers hun tulpen nauwelijks kwijt kunnen door de coronacrisis? Dan deel je ze uit bij verzorgingstehuizen en onder duizenden relaties van Univé Noord-Nederland! Van Delfzijl tot Meppel: overal werden seniorleden verrast met een mooie bos tulpen. En dat werd gewaardeerd!

Alle LEGO-fans verzameld

Weer veilig samen sporten

Vuurwerkbrillen voor Isala Klinieken

434 ijsjes op één dag

Ook op cliënten van De Trans in Nooitgedacht hebben de coronamaatregelen enorme invloed. Om besmettingen te voorkomen, konden cliënten onder meer maandenlang geen bezoek ontvangen. Het zijn maatregelen die voor mensen met een verstandelijke beperking moeilijk te bevatten zijn. Daarom vonden we het tijd voor een aantal mooie verrassingen.

Elkaar helpen in moeilijke tijden

Fit en vitaal met de fittips van Leefvit

Hoe blijf je fit tijdens de coronacrisis? Speciaal voor de fit challenge van Univé Noord-Nederland op Strava voorzag Menke Knol van Leefvit de meer dan 1000 deelnemers dagelijks van een fittip. Als vitaliteitsexpert stimuleerde zij de deelnemers om fit te blijven op tal van gebieden. Op deze pagina’s delen we een aantal van haar fittips.

Smeren kleren weren

Goed voorbereid op vakantie?

Het reisadvies voor verschillende Europese landen is van oranje weer terug naar geel gegaan. Dat betekent dat Nederlanders weer vaker over de grens trekken, op weg naar hun vakantiebestemming. Maar hoe zorg je ervoor dat je echt goed voorbereid vertrekt?

Voorbereid en veilig op kampeervakantie

Krachtig herstel

Wordt, of is dit een bijzonder jaar
zeker weten, reken maar
er zit en dat is nou die diepere zin
iets van een hergeboorte in

In actie voor de vitale beroepen

Terwijl bijna heel Nederland vanuit huis werkte, had niet iedereen die mogelijkheid. Zorgpersoneel, vrachtwagenchauffeurs, politieagenten en schoonmakers: mensen in de zogenaamde vitale beroepen moesten wel buiten de deur aan de slag. Daarom zetten we ze graag in het zonnetje!