Jason
Dourisseau

Een hometrainer om fit te blijven

Jason Dourisseau speelde tien seizoenen voor Donar. De Amerikaanse Nederlander en inmiddels Groninger stal de harten van de Groningse basketballiefhebbers. Zijn inzet en bescheidenheid sierden hem. Dourisseau speelde als stabiele sterkhouder een grote rol in de successen van Donar.

De club werd met Jason Dourisseau in de gelederen vijf keer landskampioen, won vier keer de nationale beker en ging twee keer met de Supercup aan de haal. Helaas kwam aan dit basketbalseizoen al vroeg een einde. Speciaal voor de fit challenge blikt Jason terug: “Het coronavirus heeft ons leven zeker veranderd. De week voordat het virus toesloeg, trainde ik nog dagelijks met Donar ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Leeuwarden in de Dutch Basketball League. Mijn Amerikaanse teamgenoten waren er nog en alles ging gewoon door. Nu is het seizoen geannuleerd en heb ik weken thuis gezeten.

In de podcast die ik doe met mijn oud-teamgenoot Teddy Gipson – The Teddy en JD Podcast – spraken we geregeld over de situatie. Ik kwam alleen buiten om met mijn gezin te wandelen of een ritje te maken. Zelfs de boodschappen lieten we thuisbezorgen. Om fit te blijven heb ik toen een hometrainer gekocht. Ook de kinderen waren natuurlijk thuis. Mijn vrouw en ik hielden iedere dag een schema bij dat volledig draaide om onze kinderen. We probeerden er bijvoorbeeld voor te zorgen dat onze dochter tussen het ontbijt en de lunch leerzame dingen deed. De middagen brachten we vaak buiten door. Blijf allemaal veilig, blijf thuis en blijf sterk!”

Afscheid van Jason Dourisseau

Volgend jaar maakt Jason Dourisseau geen deel meer uit van de Donar-selectie. We wensen hem en zijn gezin al het goeds in de toekomst.