Asser kids verrast
met knutselspullen
en speelgoed

Juist tijdens de coronacrisis blijkt maar weer dat sommige kleine dingen voor heel veel mensen niet vanzelfsprekend zijn. Wat doe je bijvoorbeeld met kinderen die ineens thuis komen te zitten, maar daar niet over zoveel speelgoed beschikken als op school?

[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow_tablet=”2″ slidestoshow_phone=”1″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.4.8″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolSocialeWinkel2.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/SocialeWinkelSpeelgoed2.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolSocialeWinkel3.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/SocialeWinkelSpeelgoed.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolSocialeWinkel6.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolSocialeWinkel5.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolSocialeWinkel4.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolSocialeWinkel7.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/SocialeWinkelSpeelgoed3.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]

Univé-medewerkster Tirza Klaver kwam op het idee om deze kinderen te helpen na een oproep van Tirza Engberts van de Sociale Winkel in Assen. In de Sociale Winkel kunnen mensen voor lage prijzen kleding en andere artikelen kopen. De opbrengst wordt vervolgens gebruikt om eten en drinken aan te schaffen voor mensen in financiële problemen.

Knutselspullen, leesboekjes en speelgoed

Ondanks dat de Sociale Winkel gesloten was, wilden de medewerkers niet stilzitten en graag wat doen voor mensen die het zeker in deze tijd zo nodig hebben. De vraag van de Sociale Winkel was duidelijk: er was behoefte aan knutselspullen, leesboekjes en speelgoed voor de kinderen die nu plots thuis kwamen te zitten.

Een mooie en leuke manier om onze betrokkenheid te laten zien. Samen met onze klant Top1Toys in Zuidlaren hebben we daarom een uitgebreid pakket samengesteld, die de ondernemer ook nog eens persoonlijk heeft afgeleverd bij de Sociale Winkel. Hoe mooi is dat? Ook deze ondernemer moest zijn winkel sluiten, maar hielp graag bij het blij maken van deze kinderen.

De sociale betrokkenheid blijft

Inmiddels is de Sociale Winkel weer open en heeft Tirza een rondleiding gehad en kennisgemaakt met een aantal vrijwilligers. “Wat een mooie zaak en wat een betrokken en enthousiaste vrijwilligers”, blikt ze terug. “We hebben gesproken over het nu, maar ook over wat we voor elkaar kunnen betekenen in de toekomst. Want de coronacrisis gaat voorbij, maar onze sociale betrokkenheid blijft. Dat kan in de vorm van het leveren van spullen, maar vooral door een helpende hand aan te bieden. Denk aan medewerkers die een dagje helpen in de winkel.”

Tirza kijkt uit naar een vervolg en is blij dat ze op deze manier iets heeft kunnen doen voor de samenleving. “Dat past niet alleen bij Univé, maar ook bij mezelf. Ik ben al jaren als vrijwillig EHBO’er actief op diverse evenementen en op het TT Circuit. Dat ligt helaas nu allemaal stil, maar geeft me wel tijd om andere initiatieven op te pakken. Voor mezelf en samen met Univé.”