Geniet jij in de zomer ook zo van de zon? Vergeet je vooral niet in te smeren! Om je te helpen herinneren hebben we maar liefst 60 buitenbaden, horecagelegenheden, speeltuinen en andere openbare plekken in Noord-Nederland voorzien van een zonnebranddispenser, zodat bezoekers zich gratis kunnen insmeren.

Vraag een gratis zonnebranddispenser aan

Wil jij het terrein van jouw sportvereniging of de speeltuin ook voorzien van een zonnebranddispenser? Of het zwembad in jouw dorp? Of werk jij bij een kinderopvang, horecagelegenheid of bijvoorbeeld een kinderboerderij? Via unive-noordnederland.nl/zonnebrand kun je alvast een zonnebranddispenser aanvragen. Je ontvangt dan van één van onze adviseurs een dispenser en één navulflacon. (Let op: op = op!)

De dispensers zijn ook komende zomer te vinden op een aantal drukbezochte (buiten)locaties in de regio. Met de actie willen we mensen alert maken op het gevaar van verbranding en langdurige blootstelling aan de zon en zo de kans op huidkanker verkleinen.

Gezondheid voorop

Huidkanker is de meestvoorkomende vorm van kanker in Nederland. Met de zonnebranddispensers hopen we een bijdrage te leveren aan het voorkomen van huidkanker. Als coöperatie richten we ons namelijk op het voorkomen van risico’s en het beperken van schade. Oók op het gebied van gezondheid.

Bescherm je huid in 3 stappen

1 – Smeren

Smeer elke 2 uur je huid ruim in. Gebruik voor kinderen minstens SPF 30.

2 – Kleren

Bedek de huid met kleding, en zet een petje en zonnebril op met UV-werende glazen.

3 – Weren

Zoek de schaduw op tussen 12 en 15 uur als de zon het meest schadelijk is.