Met Elkaar

Het is alweer even geleden dat u van ons een ‘Met Elkaar’ heeft mogen ontvangen. In de beginmaanden van de coronaperiode brachten we de eerste editie uit met als doel positieve verhalen te brengen in een tijd vol onzekerheid. Inmiddels zijn we drie edities verder. Nu 2023 achter ons ligt, blikken we in deze vierde editie graag met u terug. Want het afgelopen jaar stond – gelukkig – bol van de mooie momenten.

Van en voor onze leden

Zoals u ongetwijfeld weet is Univé niet zomaar een verzekeraar. Als coöperatie zijn we van en voor onze leden. Omdat we geen winstoogmerk hebben, geven we het geld dat we overhouden terug aan de lokale samenleving. Dat doen we niet door ieder lid jaarlijks een bedrag uit te keren, maar door al die bedragen samen in maatschappelijke activiteiten en ledenevenementen te steken. Zo zijn we als coöperatie in staat om nog meer van betekenis te kunnen zijn. We kunnen immers op grotere schaal en voor meer mensen waardevolle dingen doen. Het is onze manier van investeren in de regio, zodat we daar allemaal voordeel van hebben. In dit magazine gaan we niet alleen dieper in op waarom we dat doen, we laten ook een bonte verzameling van dit soort activiteiten en initiatieven naar voren komen. Van avonden over de risico’s van oplaadbare batterijen tot lokale sportevenementen en van de actie ‘Sint voor Ieder Kind’ tot gratis zonnebrandcrème. In 2023 vond er binnen onze Raad van Bestuur ook een wisseling plaats. Na 43 Univé-jaren nam Jan Mossel in juni afscheid. In dit magazine leest u zijn afscheidsinterview. Daarnaast komen er vier andere collega’s aan het woord. Gezamenlijk werkten ze 220 jaar bij Univé!

Wilt u meepraten?

Veel van de verhalen in dit magazine zijn eerder gepubliceerd op onze website: www.unive.nl/noordnederland. Op de website en via onze socialemediakanalen laten we graag zien wat we vanuit onze coöperatie allemaal doen. Met deze ‘Met Elkaar’ hopen we u een mooi overzicht van het afgelopen jaar te geven. Heeft u ideeën en suggesties? Stuur gerust een e-mail naar met-elkaar@unive.nl. Leest u dit magazine digitaal en wilt u de ‘Met Elkaar’ graag op papier ontvangen? Stuur dan uw adresgegevens naar hetzelfde mailadres en wij zorgen ervoor dat u deze vierde editie binnenkort in handen hebt.

Veel leesplezier en hopelijk tot binnenkort!

Jan Dijkstra en Inge Ezinga
Raad van Bestuur

JanDijkstra

Jan Dijkstra

JanMossel

Inge Ezinga