Links: Jordy & Henry Rechts: Monique & Merel

Pasta, chips, frisdrank, groenten in pot en bamipakketten. Het distributiecentrum van de gezamenlijke Voedselbanken in Meppel staat er vol mee. Maar zonder vrijwilligers komen al die producten niet aan bij de gezinnen die het zo hard nodig hebben. Daarom helpen iedere maandag twee medewerkers van Univé Noord-Nederland bij het verdelen van alle goederen.

De Voedselbank helpt gezinnen die onder het bestaansminimum leven met onder meer voedselpakketten. Vanuit distributiecentra door het hele land worden de goederen voor de pakketten verdeeld over de diverse voedselbanken in de regio. Vanuit Meppel worden zo de voedselbanken in Emmen, Assen, Hoogeveen, Gieten, Steenwijk, Westerveld en Hardenberg bevoorraad.

Sommige vrijwilligers moeten thuisblijven

Al dit werk wordt normaal gesproken gedaan door vaste vrijwilligers, maar een aantal van hen moet tijdens de coronacrisis uit voorzorg thuisblijven vanwege een kwetsbare gezondheid of hoge leeftijd. Helpende handen zijn dus zeer welkom. Niet alleen bij het verdelen van de goederen, maar ook bij de administratieve processen. Want er komt heel wat bij kijken, zo hebben we gemerkt. Een mooi moment voor ons dus om in te stappen.

Univé-medewerkers hielpen de afgelopen maanden al zo’n 100 uur bij de Distributiecentrum Voedselbank

Op 30 maart beten medewerkers Jordy Wessel en Henry Gruppen het spits af. Ze hielpen mee bij het af- en opstapelen van pallets met etenswaren. “Ik ben blij dat ik heb kunnen helpen”, blikt Jordy terug. “Er zijn zoveel mensen in onze samenleving die het minder hebben dan dat je het zelf hebt. Het is goed om je daar bewust van te zijn en iets te kunnen doen. Een dikke pluim voor alle vrijwilligers die zich hier dag in, dag uit voor inzetten. Het is fysiek zwaar werk en sommige vrijwilligers zijn toch al aardig op leeftijd.”

Medewerkster Monique de Jong en haar dochter Merel hielpen al meerdere keren mee. “Orderpicking klinkt ingewikkeld, maar dat is het gelukkig niet”, vertelt de jonge vrijwilligster enthousiast over haar ervaringen. “We hebben samen met andere vrijwilligers al kletsend dozen vol etenswaren verdeeld over verschillende pallets. Daarna moesten we de pallets netjes verpakken, zodat ze goed in een bestelbusje passen. Ik zou het zeker nog een keertje doen!”

[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow_tablet=”2″ slidestoshow_phone=”1″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.4.8″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVoedselbankfotos-28.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVoedselbankfotos-27.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVoedselbankfotos-26.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVoedselbankfotos-25.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVoedselbankfotos-23.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVoedselbankfotos-24.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVoedselbankfotos-22.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVoedselbankfotos-2.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVoedselbankfotos-29.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]