Univé, Supporter van Sport


Sport en bewegen vinden we meer dan belangrijk. We zijn dan ook niet voor niets Supporter van Sport! Om beweging voor jong en oud, met of zonder beperking, te stimuleren zoeken we actief de samenwerking met lokale sportverenigingen, sporthelden en sportevenementen. Natuurlijk staat daarbij plezier voorop. Hoe dat er in de praktijk uitziet? Op deze pagina’s is een aantal mooie voorbeelden te vinden!

 

FC Groningen in de Maatschappij

Samen met FC Groningen zetten we ons in voor Meer en Beter Bewegen. Dat doen we door als hoofdpartner van FC Groningen in de Maatschappij beweegactiviteiten als walking football en de scholentour te ondersteunen. Daarnaast zijn we partner van de jeugdopleiding van FC Groningen en van Kids United. Want of we het nou hebben over breedtesport, g-sport of topsport, over jong of over oud: iedereen verdient de mogelijkheid om lekker te kunnen bewegen!

ACV in Assen

Drie seizoenen lang zetten we ons samen met ACV in Assen in voor maatschappelijke activiteiten op het gebied van gezondheid, vitaliteit en het tegengaan van bewegingsarmoede. Zo komen er voetbalmiddagen voor senioren (met een lunch en een wedstrijd van ACV) en zijn er trainingsdagen voor bewoners van het asielzoekerscentrum in Assen. Ook maken we tijdens de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart samen het gebied rond het trainingscomplex aan de Stadsbroek zwerfvuilvrij en voeren we gezamenlijk fietsverlichtingsacties uit.

“Net als Univé is ACV zich bewust van de rol die zij speelt in de samenleving”, legt Hans Schieving – Manager Partnerships bij Univé Noord-Nederland – uit. “We zijn al decennialang met elkaar verbonden en bouwen die goede verstandhouding nu verder uit door ons samen in te zetten voor de lokale samenleving.” ACV-voorzitter Bert Huizing vult aan: “De samenwerking is een unieke kans om naast de reguliere activiteiten als voetbalvereniging en verzekeraar een aantal betekenisvolle activiteiten in de Asser samenleving te kunnen uitvoeren.”

“De roots van Univé liggen in Winsum”, legt Piet Schudde – werkzaam bij Univé Noord-Nederland en woonachtig in Winsum– uit. “Eigenlijk is deze samenwerking dan ook niet meer dan logisch. De afgelopen jaren hebben we samen al veel mooie dingen kunnen doen. Die samenwerking bouwen we nu verder uit door ons via het Geert Reinders Fonds gezamenlijk in te zetten voor de lokale samenleving.”

Vv Winsum

Al jaren werken vv Winsum en Univé Noord-Nederland samen aan de promotie van breedtesport en het gedachtegoed van Geert Reinders (zie p6). Vorig jaar hebben beide partijen hun handtekening gezet onder een nieuw maatschappelijk convenant. De samenwerking maakt vanuit het Geert Reinders Fonds verschillende sportieve activiteiten mogelijk, zoals walking football, de Univé Voetbal3daagse, het jaarlijkse Geert Reinders Jeugdtoernooi en gratis trainingen in de maanden april tot en met juni voor potentiële leden. Ook zetten we ons samen tijdens de Landelijke Opschoondag in voor het zwerfvuilvrij maken van het gebied rond het Geert Reinders Sportpark en worden er diverse openbare spelavonden georganiseerd.

Ronald van der Kloet – voorzitter bij vv Winsum – vertelt verder: “vv Winsum wil voetbal aanbieden voor een brede doelgroep. Van jong tot oud, van jongen tot meisje, prestatief of recreatief. We zijn een vereniging van en voor iedereen en willen in Winsum en omgeving graag een maatschappelijke functie vervullen.” Wendy Mekel – secretaris bij vv Winsum – vult aan: “Samen met Univé hebben we de afgelopen tijd hard gewerkt aan een mooi maatschappelijk samenwerkingsprogramma en zetten we ons op verschillende manieren in voor de vereniging en de omgeving. En dat zie je ook in de uitingen terug!”