In actie voor de vitale beroepen

Terwijl bijna heel Nederland vanuit huis werkte, had niet iedereen die mogelijkheid. Zorgpersoneel, vrachtwagenchauffeurs, politieagenten en schoonmakers: mensen in de zogenaamde vitale beroepen moesten wel buiten de deur aan de slag. Daarom zetten we ze graag in het zonnetje!

Stoffer & Camille

Een speciaal teken van dank

“We beseffen maar al te goed hoe onmisbaar de mensen zijn die voorkomen dat onze samenleving stilvalt”, zei Koning Willem-Alexander in maart in zijn bekende toespraak over de coronacrisis in Nederland. Aansluitend aan zijn bemoedigende woorden voegde ook Univé de daad bij het woord met een bedankje voor alle ‘vitale beroepers’.

Hoe? Met een speciale boodschap op de duurzame reclamemast van Greenledwalls. Univé-medewerker Harry Weitering had op de Facebookpagina van Greenledwalls een oproep gezien waarin het bedrijf aangaf dat door annuleringen zendtijd vrij was gekomen op de grote reclamemast bij Assen-Noord, pal naast de ineens veel stillere A28. Greenledwalls bood de vrijgekomen zendtijd deels aan, aan hun vaste adverteerders, maar wilde ook graag tijd vullen met positieve berichten. Onze kans om de vitale beroepers te bedanken voor hun onafgebroken enorme inzet. Want juist die mensen reden dagelijks nog wel over de A28.

Een auto speciaal voor zorghelden

Meer dan ooit merkten we hoe onmisbaar zorgverleners zijn. Naast de flinke risico’s die ze al maanden lopen, maken ze lange dagen. En het einde van de coronacrisis is nog niet in zicht. Als Univé Noord-Nederland kunnen we hier helaas weinig aan veranderen, wel kunnen we onze waardering tonen. Bijvoorbeeld met een heuse zorgheldenauto!

Daarom hebben we onze Opel Karl beschikbaar gesteld aan zorgheld Camille de Vroome uit Assen. Camille is verpleegkundige en werkzaam voor TSN Thuiszorg. In het begin van de coronacrisis was ze onder meer werkzaam in het speciale ‘coronateam’. Waar ze normaal met het openbaar vervoer naar haar werk reist, werd dat midden in de crisis natuurlijk een stuk lastiger. Deels door de aangepaste dienstregeling en deels door het risico dat Camille vanwege haar werkzaamheden was voor een ander. “Ondanks mijn contact met mensen die besmet waren met het virus ben ik gelukkig gezond gebleven. Ik ben superblij dat ik gebruik mag maken van de auto van Univé. Ook nu de rust weer een beetje is teruggekeerd. Het scheelt mij namelijk ook behoorlijk wat reistijd.”