We leven in een bijzondere tijd die we allemaal niet snel zullen vergeten. Maar ook voor kinderen heeft de coronacrisis de nodige gevolgen. Een paar weken niet naar school kunnen, minder met vriendjes en vriendinnetjes spelen en niet naar opa en oma toe kunnen. Om het vele binnenspelen nog leuker te maken, organiseerden wij daarom een speciale LEGO-actie.

Met de vrolijk gekleurde blokjes van LEGO kun je de mooiste creaties bouwen. Het is dan ook niet gek dat het speelgoed nog altijd razend populair is. En nee, niet alleen onder kinderen! LEGO werd zelfs al twee keer uitgeroepen tot Speelgoed van de eeuw. Wij riepen kinderen op flink hun best te doen en een foto te maken van hun allermooiste LEGO-bouwwerk. De twintig mooiste creaties werden beloond met een LEGO-waardebon van vijftig euro, die natuurlijk via de e-mail werd toegestuurd.

En wat kwam er veel moois voorbij! We zagen torens, pretparken, monsters en dino’s, speciale voertuigen, droomhuizen en mooie winkels, een piramide en een hart. En omdat het moeilijk kiezen is uit 143 van zulke bijzondere bouwwerken, riepen we een speciale kinderjury in het leven met daarin Zoë, Zenja en Mart. Samen beoordeelden zij alle inzendingen.

Heel veel moois

Op deze pagina’s is een aantal van de bouwwerken te bewonderen, maar er is nog veel meer moois gemaakt. We hebben zoveel inzendingen gekregen dat we ze helaas lang niet allemaal op deze pagina’s kunnen tonen.

Apart van elkaar maakten ze een voorkeurslijst die ze op 12 mei via een videocall bespraken. De kinderjury was kritisch, maar het vaak ook met elkaar eens. Het was even overleggen, maar toen waren de twintig prijswinnaars bekend. We willen alle kinderen heel erg bedanken voor hun mooie inzendingen. We hopen dat ze veel bouwplezier hebben gehad in deze coronatijd en nog lekker lang blijven bouwen!

[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow_tablet=”2″ slidestoshow_phone=”1″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.4.8″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolLegofotos5.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolLegofotos4.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolLegofotos3.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolLegofotos2.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/06/UnibolLegofotos.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolLegofotos6.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]

We hebben ook mooie foto’s ontvangen van kinderen die hun waardebon al hebben besteed, zoals Dylan (Weststellingwerf) en Tim (Uithuizen).