Omapost

Verzorgingstehuizen werden gesloten, daarnaast werd het bezoeken van ouderen afgeraden. Kinderen en kleinkinderen bleven daarop uit de buurt van (o)pa en of (o)ma, waardoor eenzaamheid op de loer lag. Als alternatief vond contact enkel plaats op afstand, werd er heel wat afgebeld en waar mogelijk bezoeken aan het raam gepland. Met een kaartenactie wilden we ouderen een hart onder de riem steken.

Speciaal voor de coronaperiode maakte website Omapost.nl daarom een aparte omgeving voor Univé-leden. Op de website kunnen mensen eenvoudig een kaartje sturen naar hun opa en oma. De Groningse eigenaar Wilbert van de Kamp kwam op het idee voor de website omdat hij zijn eigen oma af en toe een kaartje wilde sturen. Aangezien jongeren veelal online communiceren en ouderen toch liever een echte kaart ontvangen, combineert Omapost het beste van de twee werelden.

10.000 blije opa’s en oma’s

Rond de 30.000 leden ontvingen per e-mail een kortingscode waarmee ze opa of oma gratis een kaartje konden sturen. Naast de speciaal ontworpen kaarten kon men op de website ook een eigen foto uploaden en natuurlijk een persoonlijke tekst op het kaartje zetten. 

Ruim 1000 leden maakten gebruik van de actie, waardoor veel ouderen blij werden gemaakt met een klein gebaar. Uit de vele hartverwarmende reacties die we hebben ontvangen bleek al snel dat de actie enorm werd gewaardeerd. Eén grootvader die normaal gesproken toch niet zo snel van zijn stuk wordt gebracht, was vol geschoten bij het zien van het kaartje. Vanwege het succes heeft Univé besloten de actie landelijk uit te zetten. In totaal hebben daardoor ruim 10.000 opa’s en oma’s een berichtje van hun kleinkinderen mogen ontvangen.

Adopteer een opa of oma

Juist nu is het belangrijk dat ouderen in contact blijven met jonge mensen. Heb je zelf geen opa of oma meer? Adopteer er dan één! Via Omapost.nl kun je eenvoudig gekoppeld worden aan een eenzame oudere. Kijk voor meer informatie op: adopteer.omapost.nl.