De degradatie van FC Groningen bracht voor de Rollyside nog een ander nadeel mee: avondwedstrijden. Voor de supporters die zich voortbewegen op wielen betekent dat voetbal kijken bij lagere temperaturen. Gelukkig is daar met nieuwe warmtedekens een mooie oplossing voor gevonden!

“Door de degradatie zijn de wedstrijden nu op vrijdag- en op maandagavond”, legt Gerda Boersema – secretaris van de Rollyside – uit. “En dan is het een stuk kouder. Iemand met een beperking wordt sneller koud en minder snel warm. Daardoor twijfelden veel supporters over het verlengen van hun seizoenkaarten. Dat kon niet vonden we.”

Blije gezichten

Dus ging de Rollyside op zoek naar een oplossing. Die vonden ze in warmtedekens van het bedrijf Belieff. Ook de reservespelers van FC Groningen zitten in de dug-out in deze warmtedekens. “Belieff en Univé Noord-Nederland waren meteen enthousiast”, vertelt Gerda. “En moet je nou eens zien, al die blije gezichten.”

En die blije gezichten zijn er tijdens het uitdeelmoment volop! Verschillende supporters zijn zo blij en dankbaar dat ze cadeautjes hebben meegenomen voor Belieff, Univé en het bestuur van de Rollyside. Zo heeft Yannick Toffifees meegenomen. Terwijl ze worden overhandigd vertelt zijn begeleider: “Ik krijg er kippenvel van dat dit kan. Zo mooi. We wilden graag wat meenemen om de betrokkenen te bedanken.” Aan een tafel verderop zitten twee supporters. Ze hebben net de warmtedeken opgehaald: “We zijn er heel blij mee. Het kan toch heel koud worden in het stadion.”

“Win-win-win-situatie”

Ook Wouter Gudde – algemeen directeur bij FC Groningen – komt kijken bij de uitreiking. “De Keuken Kampioen Divisie heeft gezorgd voor andere omstandigheden. Nu kunnen onze supporters het toch warm hebben, ondanks dat ze stil zitten. Dat dit samen met Belieff en Univé als Supporter van Sport kan, is fantastisch. Een win-win-win-situatie!”

Hans Schieving was vanuit Univé Noord-Nederland betrokken bij de actie. “Dit is heel mooi om te zien. De supporters komen binnen en zijn ontzettend blij. Op de voorkant van de deken staat groot het logo van de Rollyside, hun vereniging. Dat maakt ze trots, dat zie je.”