Vuurwerkbrillen voor Isala Klinieken

 

Vanwege de dreigende tekorten aan beschermende middelen in de zorg zijn vuurwerkbrillen hard nodig. Met de brillen kunnen zorgmedewerkers namelijk betere en veilige zorg bieden aan coronapatiënten. Met de actie ‘Lever je vuurwerkbril in voor ziekenhuis Isala’ konden dus mensenlevens gered worden.

De vuurwerkbrillen konden worden ingeleverd bij particulieren in de regio met inleverpunten aan huis. Op deze manier zijn er heel wat brillen verzameld! Eén van de inleverpunten was bij de familie Van Gasteren in Nijeveen, bij een echtpaar dat zeer betrokken is bij de regio. “Het was een spontane actie”, legt het stel uit. “Mensen werden er via een bericht op Facebook en posters bij geldautomaten in het dorp over geïnformeerd. Een goed netwerk hielp ook. Iemand die een vuurwerkbril wilde doneren, kon deze contactloos bij ons afgeven. We mogen als dorp echt trots zijn op onze bijdrage aan de actie.”

Omdat we het meer dan belangrijk vinden dat zorgpersoneel zijn werk veilig uit kan voeren, hebben ook wij een bijdrage geleverd aan deze bijzondere actie door een voorraad vuurwerkbrillen te doneren aan het Isala Diaconessenhuis in Meppel en het Universitair Medisch Centrum in Groningen.