Samen maken we het verschil in jouw buurt

Het Univé Buurtfonds is er voor mensen die het verschil willen maken in hun eigen buurt. Voor die buurtmaker die gaat voor een mooiere, fijnere, veiligere of gezelligere buurt waar mensen elkaar kennen en waarderen. Iedere goede buur kan dan ook een project aanmelden, als het maar gaat om een initiatief dat lokaal, duurzaam, zinvol én sympathiek is!

Groot of klein: sinds 2019 ondersteunt Stichting Univé Buurtfonds projecten met impact. Soms door middel van een financiële bijdrage, een andere keer door het leggen van verbindingen met bijvoorbeeld partners of met helpende handjes. Met raad én daad dus, altijd vanuit de behoefte om buurtmakers te ondersteunen en buurtbewoners samen te brengen.

Buurtfonds als goede buur

En dat past precies bij de coöperatie Univé, waar we oog hebben voor elkaar. Omdat Univé geen winstoogmerk heeft, geven we het geld dat we overhouden terug aan onze leden en aan de maatschappij. Dat doen we door te investeren daar waar onze leden zijn. Als goede buur betekent dat het mogelijk maken van een voedselbos, een samen aangelegd skatepark of speeltuin of een gezellige ‘pop-up-camping’ voor wijkbewoners.

Samen staan we sterk

Dat we graag investeren in een fijne en veilige buurt, zit in ons DNA. In 1794 richtte veehouder Geert Reinders de eerste coöperatieve brandverzekeraar van Nederland op. Een brand in één van zijn boerderijen bracht hem op het idee: hoe mooi zou het zijn als alle boeren in de buurt samen kunnen optrekken en de risico’s op een boerderijbrand kunnen delen en voorkomen? Samen staan we immers sterk en kunnen we tegenslagen aan. Het idee van Geert is inmiddels uitgegroeid tot een ledenvereniging met bijna 2 miljoen leden: Univé.

Maak je buurt!

Heb jij een briljant idee waarmee jij jouw buurt plezieriger of veiliger kan maken? Doe jij dit samen met jouw buren en kan iedereen in de buurt ervan profiteren?

We horen jouw idee graag.