Sint voor ieder Kind

Honderden cadeautjes verzameld

Helaas dreigde Sinterklaas in december bij ruim 300.000 kinderen het huis voorbij te rijden. Omdat we vinden dat ieder kind een feestelijke sinterklaasavond verdient, organiseerden we de actie ‘Sint voor ieder Kind’. Medewerkers van Univé Noord-Nederland, Univé en Univé Rechtshulp zamelden honderden cadeaus in.

Tassen en dozen vol boeken, spelletjes en puzzels: in iedere winkel van Univé Noord-Nederland, op het hoofdkantoor in Zwolle en bij Univé Rechtshulp in Assen zijn cadeaus ingezameld. Al het ingezamelde speelgoed is vervolgens via lokale organisaties verspreid onder gezinnen die het nodig hebben.

Cadeaus voor 550 kinderen in Assen

Zo zijn de cadeautjes die in Assen zijn verzameld, gedoneerd aan de actie van Lionsclub Drentsche Aa. De serviceclub nam de jaarlijkse sinterklaasactie over van de Sociale Winkel. In totaal is er voor bijna 550 kinderen in Assen en omgeving cadeaus ingezameld. Volgens bestuurslid Hans de Willigen is dat een flinke stijging ten opzichte van vorig jaar: “Toen ging het om zo’n driehonderd kinderen. Bijna een verdubbeling dus.”

Dat de Lionsclub zich inzet voor een feestelijke sinterklaasavond voor iedereen is niet gek, vrijwel alle leden hebben namelijk een bijzondere band met het sinterklaasfeest. “We hebben drie generaties Asser Sinterklazen in ons midden. Ik ben zelf 31 jaar hulpsint geweest en zowel mijn voorganger als opvolger én de hoofdpiet zijn lid van de Lionsclub.”

Hij noemt de reacties op de actie hartverwarmend. “Heel veel mensen hebben de actie ondersteund. Soms met cadeaus, soms met donaties. Zo kwam een mevrouw van 104 jaar oud zelfgebreide knuffels en een donatie brengen. En ik werd gebeld door een kind van 10 dat graag speelgoed waar het niet meer mee speelt wilde doneren. Daarnaast hebben we van Univé ontzettend veel cadeaus gekregen. Met alle hulp hebben we ons doel ruim bereikt: ieder kind krijgt € 50,- tot € 70,- aan cadeaus”, vertelt hij trots.

Cadeaus voor vluchtelingenwerk

Ook zijn er cadeaus gegaan naar Vluchtelingenwerk, afdeling Tynaarlo. Het ingezamelde speelgoed is verzameld in het Klompenmuseum in Eelde, waar vrijwilligers zelf cadeaus konden uitkiezen voor de gezinnen die zij begeleiden.

Gezinnen in Beijum

In Groningen ging het speelgoed naar WIJ Beijum, een onderdeel van WIJ Groningen. De jongeren- en maatschappelijk werkers in Beijum kennen veel gezinnen waar Sinterklaas anders niet gevierd kan worden. Bij deze inzamelingsactie was ook MartiniBusiness betrokken. Leden van het zakenplatform zamelden speelgoed en een mooi geldbedrag in, waar boeken, spelletjes en andere cadeaus van zijn gekocht.

Voedselbank Wolvega en Humanitas Eemsdelta

De cadeaus die in de winkel in Wolvega waren verzameld zijn gedoneerd aan de Voedselbank Weststellingwerf. Humanitas Eemsdelta zorgde ervoor dat de cadeaus vanuit de winkel in onder meer Appingedam werden verspreid onder gezinnen in de regio.