Persoonlijk sponsorbudget

Medewerkers zetten zich in voor de regio

Iedere medewerker van Univé Noord-Nederland mag eens in de drie jaar 300 euro doneren aan een lokale (sport)vereniging, stichting of organisatie. Dit kan een organisatie zijn waar ze actief betrokken bij zijn of bijvoorbeeld een stichting die ze een warm hart toedragen. Zo krijgen medewerkers de kans zich in te zetten voor dat wat ze belangrijk vinden in de regio. 

“We hebben samen gelachen en gehuild”

Nadat haar dochter Angela veel te vroeg werd geboren, ervaarde Erika Broekema – Regiocoördinator bij Univé Noord-Nederland – de enorme betrokkenheid op de kraamafdeling van het UMCG. Daarom koos ze ervoor om met haar Persoonlijk Sponsorbudget de medewerkers te bedanken.

Als een vrouw in het ziekenhuis bevalt mag zij normaal gesproken binnen een paar dagen weer naar huis. Voor Erika gold dat niet. “Doordat Angela zo vroeg is geboren, had ze een heel laag gewicht en moest ze meer in de gaten gehouden worden”, legt ze uit. Het zorgde ervoor dat ze uiteindelijk acht dagen in het ziekenhuis ‘woonden’.

Samen lachen en huilen

“Ik heb me heel erg thuis gevoeld. We hebben samen gelachen en gehuild”, blikt Erika terug. “Ik ben echt onder de indruk van de ziekenhuiszorg en de grote betrokkenheid.” De cheque van 300 euro mogen de medewerkers besteden aan iets wat nodig is op de afdeling. Erika koos ervoor om de cheque samen met Angela langs te brengen:
“De medewerkers waren heel enthousiast en overdonderd. We hebben het er zo goed gehad. Het is fijn dat je dan iets terug kunt doen.”

“Mijn moedergevoel zei gelijk: dit is niet goed”

Haar zoon was 11, toen hij op weg naar Legoland in Denemarken een hersenbloeding kreeg. Tijdens de autorit over de Duitse Autobahn klaagde hij over hoofdpijn en misselijkheid. Toen hij bij een stop langs de snelweg omviel terwijl hij uit de auto stapte, gingen bij Monique van der Linde alle alarmbellen af.

“Mijn moedergevoel zei gelijk: dit is niet goed”, blikt de Particulier Adviseur bij Univé Noord-Nederland zes jaar later terug. De scan in het ziekenhuis liet een bloeding in het hoofd zien, die dankzij een operatie kon worden gestopt. “Hij heeft toen een dag of tien in het ziekenhuis gelegen en kon eerst niet lopen of praten. Op dat moment doe je wat je moet doen en hou je hoop. Gelukkig kregen we fantastische hulp.”

Revalidatie bij Beatrixoord in Haren

Na tien dagen mag hij naar huis. “Inmiddels was zijn spraak iets terug en kon hij weer staan.” Eenmaal thuis volgt een intensief poliklinisch revalidatietraject bij de afdeling Kinderrevalidatie van het UMCG Centrum voor Revalidatie: Beatrixoord in Haren. Daar volgde hij een aantal maanden fysiotherapie, ergotherapie en logopedie en voerde hij gesprekken met een psycholoog. “Het voelde echt als een warm bad. We kregen ontzettend goede begeleiding.”

Spelletjes voor cognitief herstel

Inmiddels is haar zoon gelukkig goed hersteld en willen ze graag wat terugdoen. Daarom heeft Monique haar Persoonlijk Sponsorbudget ingezet om een aantal spellen voor Beatrixoord aan te schaffen. De spellen worden gebruikt tijdens therapieën en in de wachtkamer. “Hiermee kunnen patiënten hun cognitieve functies trainen, maar ook sociale en emotionele vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het oefenen met geheugen en concentratie, maar ook frustratietolerantie en samenwerking.”

Met Univé als shirtsponsor streed JO17-3 voor het kampioenschap

Sinds vorig seizoen speelt JO17-3 van FC Lewenborg uit Groningen met Univé prominent op de rug. De shirtsponsoring is mogelijk dankzij het Persoonlijk Sponsorbudget van Annelies Bult, projectmanagementondersteuner bij Univé Noord-Nederland. En dat Univé op het shirt vleugels geeft, blijkt wel uit het feit dat het team kon meestrijden om het kampioenschap!

Annelies Bult zette haar Persoonlijk Sponsorbudget in om het vriendenteam van haar 17-jarige zoon Viggo te ondersteunen als shirtsponsor. “Ik werk al zolang voor Univé. Ik vind het dan ook echt leuk om ze zo te zien voetballen. Dat maakt me wel trots. Dankzij de shirtsponsoring kregen ze ook allemaal een rugnummer op het shirt. Dat vinden de jongens erg leuk. Ik draai regelmatig kantinediensten voor de club. Het is fijn om onder de mensen te zijn en iets te kunnen doen voor de club. Dat je als Univé-medewerker zo nog iets extra’s kunt doen vind ik heel mooi.”