Hoe meer mensen bewegen, hoe beter!

Van hardlopen tot zwemmen en van schaatsen tot gymnastiek: als Supporter van Sport steunen we natuurlijk allerlei sporten. Want hoe meer mensen bewegen, hoe beter! Voldoende bewegen draagt bij aan een gezond én plezierig leven. Niet alleen hebben we het nodig om ons goed te voelen en gezond te blijven, ook geeft het ons de mogelijkheid om (nieuwe) mensen te leren kennen.

4 Mijl van Assen

De 4 Mijl van Assen is een (hardloop)feest voor iedereen. Aan het evenement in september deed een recordaantal van bijna 1750 deelnemers mee, waaronder 450 kinderen in de basisschoolleeftijd.

Daarnaast kwam er een recordaantal bezoekers af op de run, het sport- en kinderplein, de fair en de Formule 1-attracties. Leden die graag aan de run wilden meedoen, konden tijdens speciale clinics onder professionele begeleiding toewerken naar deelname.

FC Meppel Gymnastiek

Na vier jaar was het eindelijk weer zover: de uitvoering van FC Meppel Gymnastiek. Aan de drie voorstellingen begin juli deden alle groepen van de gymnastiekvereniging mee: van de peuters tot de senioren. Normaal is er iedere twee jaar een uitvoering. Vanwege de coronamaatregelen kon de vorige uitvoering echter niet doorgaan. Bij FC Meppel Gymnastiek kunnen geïnteresseerden terecht voor ouder- en peutergymnastiek, free running, jazz- en streetdance, turnen en acrogym.

Damster City Swim

De Damster City Swim is een relatief nieuw evenement. De recreatieve zwemtocht door de wateren van de historische binnenstad van Appingedam werd in 2022 voor het eerst georganiseerd. De afstand van de zwemtocht bedraagt ongeveer 2800 meter. Best een afstand, helemaal voor beginnende zwemmers. Daarom organiseerden wij speciale zwemclinics die deelnemers voldoende geoefend aan de start brachten.

Leekster Lente Loop

De lente sportief starten: dat kan met de Univé Leekster Lente Loop. Ieder jaar is de Leekster Lente Loop één van de eerste lopen. Om er een extra groot sportief en gezellig evenement van te maken, voegt de organisatie altijd extra activiteiten toe, zoals een wandeltocht en aandacht voor framerunning. Univéleden konden dankzij speciale hardloop- en wandelclinics onder begeleiding toewerken naar een succesvolle deelname.

Loopcircuit De Kop van Drenthe

Het Univé Loopcircuit De Kop Van Drenthe is een loopcircuit in Noord-Drenthe met lopen in Zeijen, Zuidlaren, Gieten, Borger en Annen. Iedere loop heeft zijn eigen charme, waardoor het een afwisselend circuit is. Er zijn verschillende afstanden en ook mogelijkheden voor basisschoolleerlingen, mensen die graag wandelen en framerunners.

Schaatsclinics van professionals

Leren schaatsen van de profs: het kon tijdens verschillende schaatsclinics op de ijsbaan op het Koopmansplein in Assen. Daar gaven verschillende professionele marathonschaatsers namelijk twee gratis clinics aan kinderen tot en met 12 jaar oud. Ondertussen nam voormalig schaatscoach Alida Pasveer wachtende (groot)ouders mee in de wereld van het marathonschaatsen.

Framerunningtoer

Sporten is leuk, gezond én gezellig. Sporten moet dan ook voor iedereen mogelijk zijn, ook als je een beperking hebt. Framerunning is een para-atletieksport waarbij de atleet met een framerunner verschillende afstanden loopt of rent. Tijdens de Univé Framerunningtoer Noord-Nederland konden framerunners meedoen aan allerlei loopevenementen en konden geïnteresseerden kennismaken.

Samen de regio mooier maken

We ondersteunen verenigingen, evenementen en sporters in en uit de regio graag. Daarbij kijken we altijd ook naar hoe we samen nog meer kunnen bereiken. Daarom vragen we bij een sponsorverzoek om een zogenoemde tegenprestatie: wat kan de gesponsorde terugdoen voor de samenleving? Zo maken we samen onze regio nog wat mooier.