Veilig op weg

“Ik ben bewuster aan het rijden”

Als hij iets doet, doet hij het goed. En dus gaat Henk Peters (72) uit Groningen niet alleen voor het maximale hardloopresultaat, maar ook voor die 10 in de Veilig op Weg-functie in de Univé-app.

“Ik ben wel van het proberen van nieuwe dingen. Dus toen ik hoorde over Veilig op Weg, heb ik de functie in de Univé-app geactiveerd”, legt Henk uit. “En het werkt echt, want nu wil ik iedere keer een zo hoog mogelijk cijfer halen.” Dat lukt hem tot nu toe prima, want inmiddels heeft Henk vier kwartalen achter elkaar minimaal een 9,5 gehaald. Met als leuke bijkomstigheid dat hij zo ieder kwartaal tien procent van de premie van zijn autoverzekering terugkrijgt.

Maximaal 10 procent korting

Want zo werkt Veilig op Weg: hoe hoger het cijfer dat gebruikers krijgen op factoren als telefoongebruik (MONO rijden), remmen en optrekken en snelheid, hoe meer geld Univé terugstort op de rekening. Dit kan oplopen tot maximaal 10 procent korting per kwartaal.

“Ik let nu meer op hoe hard je ergens mag en hoe hard ik zelf rij. Ik vind 30 rijden verschrikkelijk, maar doe het nu wel”, lacht Henk. De voormalig leraar van de Topsport Talentschool in Groningen vindt dat Veilig op Weg zijn doel bereikt: “Ja, ik ben bewuster aan het rijden, een slechter cijfer vind ik echt niet leuk.”

“Probeer het eens een kwartaal”

Hij stoort zich dan ook aan een aantal ‘bugs’ in de app. Zo kan het zijn dat de app een rit wel meetelt, terwijl je niet zelf achter het stuur zit. Al heeft hij daar een mooie oplossing voor gevonden: “Dan zet ik even mijn locatie op de telefoon uit.”

Dat belonen werkt, heeft Henk ervaren. Maar zijn fanatisme komt ook in andere facetten naar boven, zoals op de atletiekbaan. “Ik word ouder. Daar doe je niks tegen”, grinnikt hij. “Maar ik wil zo gezond en fit mogelijk blijven.” Daarom loopt hij twee keer per week hard via een hardloopgroep van Groningen Atletiek. “Ik ben inmiddels de oudste. Zolang ik het leuk vind en de groep niet ophoud, blijf ik doorgaan. De uitdaging, het willen blijven presteren en het sociale maken het nog veel te leuk. Eigenlijk geldt voor Veilig op Weg hetzelfde als voor hardlopen: Probeer het eens een kwartaal en ervaar het.”

Ook veilig op weg?

Nieuwsgierig hoe het zit met jouw rijgedrag? En benieuwd of jij jouw rijgedrag gaat aanpassen? De Univé-app is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Wil je meer weten over hoe jij Veilig op Weg kunt activeren in de Univé-app?