Weer veilig samen sporten

Bosbad Vledder

Als Supporter van Sport was Univé natuurlijk blij dat op 11 mei alle buitensportactiviteiten weer opgestart mochten worden. Maar hoe geef je veilig sporten vorm in een anderhalvemetersamenleving? Om verenigingen met dat vraagstuk te helpen, ontwikkelden we een speciale Toolkit.

Hoe zorg je ervoor dat de leden van jouw vereniging weer veilig samen kunnen sporten? Hoe herinner je ze op een effectieve manier aan die anderhalve meter afstand? En hoe geef je de bedachte looproutes aan? Sportverenigingen in de regio waren al druk bezig met het opstellen van scenario’s om het samen sporten ook onder de nieuwe omstandigheden door te kunnen laten gaan.

Een flinke uitdaging! Daar wilden Univé en Supporter van Sport ze dan ook graag bij helpen. Met de Toolkit ondersteunen we verenigingen op een actieve manier bij het weer opstarten in coronatijd. Voor veel verenigingen verandert er namelijk behoorlijk veel. Denk aan een andere invulling van de trainingen en trainen op een andere locatie. Veel binnensporten zijn verhuisd naar buiten en de groepen waarin getraind wordt zijn kleiner gemaakt.

Veilig samen sporten

In de Toolkit is een groot vierkant spandoek te vinden met daarop de spelregels om weer veilig samen te kunnen sporten. Deze spelregels zijn ook terug te vinden op een aantal posters. Ook zit er een spandoek in met daarop de tekst ‘Volg deze route’. Om de looproutes duidelijk aan te kunnen geven bevat de Toolkit routebordjes, afzetlint en stickers met ‘Let op. Houd 1,5 meter afstand’. Uiteraard werden ook bevestigingsmaterialen meegeleverd.

In de afgelopen maanden deelden lokale adviseurs van Univé Noord-Nederland zo’n dertig Toolkits uit aan onder meer sportverenigingen, zwembaden en scholen. Altijd werden de Toolkits met veel enthousiasme ontvangen. Bij de ingang van menig sportpark is nu dan ook het spandoek uit de Toolkit te vinden.

Supporter van Sport

Als Supporter van Sport vindt Univé sport en bewegen heel belangrijk. Univé is daarom jaarlijks partner van meer dan 250 sportevenementen en -initiatieven. Lokaal, regionaal en landelijk, maar altijd in het hart van de sportsamenleving. We steunen daarbij zowel de topsport als de breedtesport.

De Toolkits worden gebruikt door onder meer:

  • Bosbad Vledder
  • VV Roden
  • VV Winsum
  • Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG)
  • Turnvereniging Annen
  • Tennisvereniging MLTC in Meppel
  • Jeu de Boules ’n Boel Plezier in Assen
[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow_tablet=”2″ slidestoshow_phone=”1″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.4.8″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UniboClubs.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVeiligSporten4.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVeiligSporten5.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/JeuxdeBoules.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolVeiligSporten2.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/Turnfoto.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]