Dit jaar wilde Univé Noord-Nederland in april met verschillende lokale en deskundige caravan- en onderhoudsbedrijven een speciale keuringsdag organiseren. Deze kon door de coronacrisis helaas niet doorgaan. Inmiddels begint het normale leven weer wat op gang te komen en worden ook de caravans weer uit de stalling gehaald. Ga vooral nu zo voorbereid mogelijk op vakantie. En vergeet daarbij ook het onderhoud van de caravan, camper of vouwwagen niet.

Reint Schaafsma van Schaafsma Schadeherstel & Onderhoud in Assen keek er zo naar uit: de jaarlijkse keuringsdag in april. Dit jaar zou het evenement zelfs voor het eerst niet één dag, maar een heel weekend duren. Een heel weekend speciaal voor kampeerders en in samenwerking met onder meer Veilig Verkeer Nederland en Univé Noord-Nederland. Maar dit jaar kon de keuringsdag door het coronavirus niet doorgaan. “Volgend jaar beter, zo hopen we”, klinkt het monter.

Consequenties voor de verzekering

De controle en het onderhoud van een caravan, camper of vouwwagen is belangrijk, helemaal als deze langere tijd in een stalling heeft gestaan. Als onderhoud niet op tijd wordt uitgevoerd, kan dat consequenties hebben voor een eventuele schade-uitkering van de verzekeraar. Onderhoud moet minimaal één keer per twee jaar plaatsvinden bij een deskundig caravanbedrijf en aan te tonen zijn met een rapport.

Leden kunnen zich bij verschillende lokale partijen melden voor een onderhoudsbeurt. Tijdens zo’n onderhoudsbeurt wordt gekeken naar onder meer de reminstallatie, de gas-, water- en elektrische installatie, kitnaden en de banden. Banden mogen namelijk niet ouder zijn dan zes jaar. “Er kan onderweg heel veel gebeuren”, benadrukt Reint. “Denk aan een klapband, iets met de gasslang of verlichting die niet werkt. En bij geen onderhoud, ben je vaak ook niet verzekerd.”

Voor jezelf en voor een ander

Reint wil iedere kampeerder dan ook op het hart drukken een onderhoudsbeurt wél uit te laten voeren, ook als de vakantie alleen in Nederland wordt doorgebracht. “Het gaat om je eigen veiligheid, maar ook om die van andere weggebruikers. Doe het voor jezelf en doe het voor een ander. Bij nalatigheid ben je aansprakelijk. En voorkomen is echt beter dan genezen.”

Bezoek uw vertrouwde deskundige vakman of caravandealer voor uw keuring & onderhoud van uw caravan of vouwwagen.

[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow_tablet=”2″ slidestoshow_phone=”1″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.4.8″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolGoedvoorbereid4.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/Kampeerfoto.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]