Strava Fit Challenge 30

Samen tegen Corona

Erika en Menke

De deuren van sportscholen gingen dicht en ook sportverenigingen gingen op slot. Daarnaast gingen we steeds meer thuiswerken. Het resultaat? We brengen meer tijd door achter onze beeldschermen en bewegen misschien minder. Terwijl voldoende beweging juist nu zo belangrijk is. Het bracht Univé-medewerkster en atlete Erika Broekema op het idee van een speciale fit challenge op Strava.

De coronacrisis vraagt veel van ons verandervermogen. We zitten veel meer thuis en komen minder buiten de deur. Naast voldoende slaap en ontspanning en een gezond en gevarieerd voedingspatroon, is beweging essentieel om ons lichaam sterk te houden en om optimaal te kunnen blijven functioneren.

Voldoende beweging helpt weerstand opbouwen

Maar hoe maak je het thuiswerken nou prettiger en sportiever? Erika had zoveel goede ideeën dat ze besloot die samen met Menke Knol (Leefvit) vorm te geven in de ‘Fit Challenge 30, samen tegen Corona’. Erika is lid van het vitaliteitsteam van Univé Noord-Nederland, Menke gaf voor Univé al verschillende workshops op het gebied van vitaliteit. De link was dus snel gelegd. “Juist in deze tijd moet je blijven bewegen”, licht Erika toe. “Het gaat daarbij niet om winnen of verliezen. Het doel van onze challenge is het stimuleren van mensen. Door voldoende te bewegen, bouw je weerstand op. Dat is altijd belangrijk, maar nu helemaal. Daarnaast is beweging ook nog eens hartstikke goed voor je humeur.”

Op het gratis onlineplatform worden adviezen en tips gegeven om dagelijks dertig minuten te bewegen. Ook delen leden hun ervaringen met elkaar door middel van leuke blogs en worden er gezonde en lekkere voedingstips uitgewisseld. Bekende sporters als oud-wielrenner Gert Jakobs, voormalig FC Groningen-speler Martin Drent en basketballer Jason Dourisseau leverden graag een bijdrage. “Ze waren hartstikke betrokken”, vertelt Erika. “En wilden graag meedenken. En het leuke was, doordat we als eerste met een challenge kwamen, stonden we in de Google-resultaten zelfs boven de fit challenge van Linda de Mol en Carlos Lens.”

Natuurlijk wordt er ook in de challenge rekening gehouden met de richtlijnen van het RIVM. “Mensen moeten ook tijdens het sporten afstand houden, het liefst minimaal twee meter”, benadrukt Erika. “Kies daarom als je gaat hardlopen, fietsen of skeeleren ook niet de meest toeristische routes uit. Of ga bijvoorbeeld vroeg op pad.”

Ook voor kinderen en gezinnen

De challenge is voor iedereen geschikt. Ook voor kinderen en gezinnen zijn er tips te vinden en activiteiten bedacht. “We hebben een beweegkaart, waarop kinderen een activiteit kunnen bijhouden”, geeft de atlete als voorbeeld. Ook is er een speciaal ganzenbordspel gemaakt, dat kinderen stimuleert te bewegen.

Het initiatief kon op veel positieve reacties rekenen. Niet alleen onder de meer dan duizend enthousiastelingen die zich aansloten, ook in de media. Zo werd Erika geïnterviewd door RTV Noord en Dagblad van het Noorden.

Verhalen van deelnemers

In dit magazine zijn meerdere verhalen te vinden van deelnemers, zoals sportarts Mirjam Steunebrink en basketballer Jason Dourisseau. Ook hebben we voor de liefhebber een aantal fittips verzameld.

[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow_tablet=”2″ slidestoshow_phone=”1″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.4.8″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolChallenge6.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolChallenge5.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolChallenge3.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolChallenge.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/ErikaHardlopen.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/NicoHardlopen.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]