Ondernemers aan het woord

Brood: een essentieel onderdeel van je voeding

Rianne Pots

Het is maart 2020 en ineens staat de wereld op zijn kop. Onze normale, dagelijkse dingen zijn plots niet meer vanzelfsprekend. De nieuwe ‘anderhalvemetersamenleving’ heeft invloed op zowel ons privé-, als op ons zakelijk leven. Ook in de bakkerij merken we dat meteen.

Van de één op andere dag beginnen mensen brood te hamsteren. Het was spannend wat de regering zou besluiten: krijgen we een volledige lockdown of mogen bepaalde winkels de deuren openhouden? Gelukkig mogen wij openblijven, maar ook dat brengt de nodige spanningen met zich mee. Voor zowel onze klanten, als onze medewerkers proberen we een veilige plek te creëren. Gelukkig is iedereen erg meegaand en gaat dat hartstikke goed.

Ook op onze gezondheid heeft het invloed. In het normale leven breng ik regelmatig een bezoekje aan de sportschool of de manege. En ja, iets fanatieker kan het altijd. Maar ik vind de gezelligheid ook erg belangrijk! Helaas vallen deze sportieve momenten weg en is het zoeken naar een alternatief. Sinds de coronacrisis ga ik daarom ’s avonds vaak een stuk wandelen of pak ik de fiets. In de omgeving van Rolde is dat zeker geen straf.

Maar bij een gezonde levensstijl speelt ook voeding een essentiële rol. Brood is een belangrijke bron van voedingsvezels. Daarnaast bevat brood gejodeerd zout, wat een belangrijke bron is om de dagelijkse hoeveelheid jodium binnen te krijgen. Goed voor de werking van de schildklier en de stofwisseling. Voor mensen die voorzichtig zijn met koolhydraten, bakken wij speciale broden. Naast minder koolhydraten, bevatten deze broden meer vezels en veel granen en zaden die door onszelf worden geroosterd. Dit geeft een unieke smaak aan het brood. En na de inspanningen door – bijvoorbeeld – de Fit Challenge van Univé, is er af en toe natuurlijk ook ruimte voor iets lekkers van de bakker. De boog kan immers niet altijd gespannen staan!

Rianne Pots
Echte Bakker Pots

[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow_tablet=”2″ slidestoshow_phone=”1″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.4.8″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolBakkers5.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolBakkers3.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolBakkers2.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2020/07/UnibolBakkers.png” _builder_version=”4.4.8″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]