Unive Buurtfonds
UniveBuurtfonds

Werk jij aan een kleinschalig project of een activiteit bij jou in de buurt met blijvend effect? Heb jij een keigoed idee waarmee jij samen met jouw buurt de leefomgeving fijner of veiliger kan maken? Misschien kan Univé Buurtfonds jou helpen!

In totaal zijn er met steun van Univé Buurtfonds al 127 projecten gerealiseerd. Gezamenlijk ging het om een supportbedrag van bijna 300.000 euro. Maar waarom doen we dit? Univé heeft het Univé Buurtfonds in 2019 opgericht om lokale projecten door burgers te helpen ontwikkelen en zo samen gemeenschapszin te stimuleren. We willen helpen daar waar bewoners dat het meest nodig hebben en dat doen met hulp van projecten waar de hele omgeving beter, leuker of mooier van wordt.

Advies, financiële bijdrage of ondersteuning

We zijn een lokaal betrokken en actieve coöperatie. Daarom steunen we lokale, kleinschalige projecten die de leefomgeving fijner en veiliger maken. Projecten die zorgen voor een verbetering voor de lange termijn en waarvan iedereen in de omgeving profiteert. Univé Buurtfonds helpt met advies, een financiële bijdrage of praktische ondersteuning.

Samen brengen we jouw lokale project tot leven

Past jouw project of activiteit bij Univé Buurtfonds? Doe de projectcheck op onze buurtfonds pagina, pitch jouw idee en ga misschien samen met ons aan de slag!

Projecten waar de hele omgeving beter, leuker of mooier van wordt

Buurtfonds in de praktijk

En dat levert mooie resultaten op! Een overzicht:

Speeltuin Kloosterveen

Speeltuin Kloosterveen

Vorig jaar werd in de Asser wijk Kloosterveen een bijzondere speeltuin geopend. De speeltuin in recreatiegebied Zeijerveld heeft een natuurlijk karakter en is ook toegankelijk voor kinderen in een rolstoel. Vijf inwoners van Kloosterveen namen zelf het initiatief, een initiatief dat we graag steunen met het Univé Buurtfonds!

Kiwanis

Kiwanis

Met de ‘Kiwanis Proefrit powered bij Univé’ zamelde serviceclub Kiwanis uit Assen maar liefst €10.000 euro in waarmee ze een lach op het gezicht van kinderen uit de regio willen toveren. Univé sponsorde deze verrassende autorit door maar liefst vier provincies door middel van een financiële bijdrage.

Speeltuinvereniging De Speulhorst

Speeltuinvereniging De Speulhorst

De Wijk heeft maar liefst zes speeltuinen die allemaal worden beheerd door vrijwilligers van De Speulhorst. Deze speeltuinvereniging zorgt voor het behoud van de speeltuinen en het onderhoud. Dankzij een bijdrage van onder meer het Univé Buurtfonds kon een aantal speeltoestellen worden vernieuwd.