Spelend leren over de gevaren in en rond het huis

Hoe maak je kinderen bewust van veel voorkomende ongelukken in en om het huis? Het is een belangrijk thema, maar niet erg interessant voor de meeste kinderen. Daarom heeft Univé Fruit Friends ontwikkeld. In elf minigames leren kinderen op een leuke én interactieve manier om te gaan met verschillende onveilige situaties.

In de games worden kinderen spelend gewezen op onder meer het sluiten van ramen en deuren als je thuis weggaat, het fietsen zonder afleiding (MONO) en het voorkomen van brand door mobiele telefoons. Zo maken we samen de wereld van morgen een stukje veiliger.

Waarom Fruit Friends?

De educatieve spelletjes zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 6 jaar, maar leuk voor jong én oud. Ook jongere en oudere kinderen vinden de minigames leuk, net als hun juffen en meesters, opa’s en oma’s én ouders. Want ze zijn verslavend leuk! De minigames maken kinderen op een interactieve manier bewust van de gevaren in en rond het huis.

Gratis Fruit Friends-lespakket

Bewustwording creëer je ook door over dit soort onderwerpen te praten. Daarom hebben we een gratis lespakket ontwikkeld voor de groepen 5 tot en met 8. Het lespakket bestaat uit een hand-out voor de leerkracht, vijf lesbrieven over verschillende onderwerpen, posters voor in de klas en flyers voor thuis. Ook hebben we als extraatje kleur- en prikplaten toegevoegd. Leuk voor de jongere groepen!

 

Met gratis lesmateriaal voor scholen. Vraag het lespakket hier aan.

Speel mee voor toffe prijzen

Speel mee voor toffe prijzen

Ben jij de beste in jouw provincie? Dan maak je kans op toffe prijzen, zoals een mooie hoodie. Download de game in de Google Play Store of App Store en doe mee.