Bakkerij Baflo

Samen bereik je meer. Dat hebben ze in Baflo wel bewezen. Toen Bakkerij Rutgers aankondigde ermee te gaan stoppen, was dat even schrikken voor de medewerkers en trouwe klanten. Een aantal mensen liet het er echter niet bij zitten. Ze kwamen met een plan om de bakkerij nieuw leven in te blazen.

De initiatiefnemers – dorp- en streekbewoners – zagen een win-winsituatie: terwijl ze een basisvoorziening in het dorp hielden, konden ze tegelijkertijd mensen opleiden, uit de eenzaamheid halen en een doel geven. Zo konden ze met brood en banket de lokale gemeenschap versterken en tegelijk in de bakkerij en winkel mensen met afstand tot de arbeidsmarkt ervaring laten opdoen.

In Proef Lokaal Bakkerij Rutgers worden met lokale ingrediënten producten naar receptuur van bakker Rutgers gemaakt en verkocht en bezoekers gastvrij ontvangen. Maar de bakkerij betekent meer: het bezorgt het dorp ook een sociale ontmoetingsplek waar – onder het genot van een lekkere kop koffie, warme thee en overheerlijk gebak – verbindingen eenvoudig worden gelegd. Bakken vanuit het hart noemen ze dat in Baflo!

Nieuw leven
voor Bakkerij Rutgers