Medewerkers
aan zet

 

Haken voor het goede doel, hesjes voor een hockeyteam of het opknappen van een hondenspeeltuin, iedere medewerker van Univé Noord-Nederland mag eens in de drie jaar 300 euro doneren aan een zelfgekozen lokale vereniging of organisatie.

Hesjes voor MHV in Meppel

Managementassistente Marja Borgdorff zette haar persoonlijk sponsorbudget in voor de Meppeler Hockeyvereniging (MHV) waar haar dochter sinds 2014 hockeyt en ze zelf af en toe hand- en spandiensten verricht.

Het tweetal is dan ook echt betrokken bij de club. Met het sponsorbudget zijn nieuwe, felgekleurde, trainingshesjes mét het logo van Univé gekocht. De hesjes kunnen worden gebruikt tijdens trainingen of toernooien. Op de hesjes staan geen namen of nummers zodat ze altijd inzetbaar zijn.

Marja vindt het een prachtig initiatief dat medewerkers hun persoonlijk sponsorbudget mogen inzetten voor een vereniging waar zij actief zijn!

Asser hondenspeeltuin kan er weer tegenaan

Collega’s Remco, Gert-Jan, Albert, Irma en Carolien gebruikten hun persoonlijk sponsorbudget om de hondenspeeltuin in Assen-Oost op te knappen. Tijdens NL Doet hebben ze samen met een aantal andere collega’s de handen uit de mouwen gestoken en de aangeschafte materialen een plek gegeven.

 

Zo werd de zandbak aangevuld met zand en werden er gaten gedicht, zijn er poepzakjes en poopscoopers opgehangen en palen geslagen voor de slalom, is de agility tunnel geïnstalleerd, zijn er nieuwe drinkbakken geplaatst en trekkerbanden ingegraven. Iedereen ging voldaan naar huis en de honden konden weer vrijuit spelen!

Nieuwe bankjes voor LTC Bedum

Adviseurs Eelco Postma en Chantal van Heel hebben met behulp van hun persoonlijk sponsorbudget Lawn Tennis Club (LTC) in Bedum twee nieuwe bankjes kunnen geven. De bankjes worden gebruikt door tennissers als er van speelhelft wordt gewisseld.

Eelco – zelf een verwoed tennisser – had gezien dat één van de bestaande bankjes langs het tennisveld zwaar beschadigd was. Om verwondingen te voorkomen regelde hij twee nieuwe bankjes: één om direct te gebruiken en één op voorraad. Zo kan LTC Bedum weer jaren vooruit!

Met haakwerk een ander troost bieden

 

Liesbeth Beugels besloot haar persoonlijk sponsorbudget te spreiden over drie jaar en ieder jaar een donatie te doen aan Aanhaken Assen-Oost. Deze haakgroep maakt vrijwillig onder meer troostdekentjes voor kinderen en mensen die extra zorg of troost nodig hebben.

De medewerker financieel advies is sinds een paar jaar ook zelf betrokken bij Aanhaken Assen-Oost. “Ik haakte als kind al. Het is voor mij ontspanning na het werk. Maar op een gegeven moment heb je je hele familie en al je vrienden voorzien van je haakwerk”, lacht ze. “Zo kwam ik bij Aanhaken Assen-Oost terecht.”

Troostdekens- en manden

De haakgroep – met leden uit alle wijken van Assen – maakt bijvoorbeeld carbags voor vrouwen met borstkanker, muisjes en voelmops voor dementerende ouderen, troostdekens voor kinderen en bewoners van Vanboeijen en troostpakketten of -manden voor mensen in Hospice het Alteveer en de palliatieve afdeling van het WZA.

‘Laat zien dat er aan ze gedacht wordt’

De troostdekens worden aangeboden aan stichting Troostdekentje Drenthe. Deze stichting zorgt ervoor dat de dekens terechtkomen bij kinderen die extra zorg of troost kunnen gebruiken. Dit kunnen kinderen met een ernstige- en/of chronische ziekte of een handicap zijn of kinderen die te maken hebben met een ziek familielid of rouw. “Mensen halen heel veel troost uit zo’n attentie. Het laat hen zien dat er ook buiten hun eigen kring aan ze gedacht wordt.”