Lekker er even uit

De voorjaarsvakantie staat voor de deur! Hoewel de naam meestal niets zegt over het weer, is het een fijne tijd om op pad te gaan. Alleen, met een ander of met (klein)kinderen. We hebben een paar tips voor je verzameld én dagen je uit om daarbij niet je fotocamera te vergeten.

Ga vaak en veel wandelen

Wandelen is een eenvoudige manier om je conditie op peil te houden en te bewegen. En het is – helemaal in onze regio – geen straf om lekker buiten te zijn. Regelmatig wandelen doet veel met je gezondheid. Het is beter voor je hersenen, goed voor je hart, bloedvaten en longen, helpt je bij het krijgen van stevige botten én het maakt blij. Dat komt omdat je tijdens het wandelen dopamine aanmaakt, een geluksstofje. Waar wacht je nog op?

Bezoek een museum in jouw buurt

Musea verbinden het heden met het verleden en vertellen ons meer over bijvoorbeeld de geschiedenis, de natuur of over kunst. Musea zijn daarmee belangrijk voor onze cultuur. Ook de prachtige musea in onze regio herbergen ontelbare bijzondere verhalen. Verhalen die we niet mogen vergeten. Ben jij nieuwsgierig naar de verhalen in jouw omgeving? Bezoek een museum in jouw buurt!

Regelmatig wandelen is goed voor je gezondheid

Ga op pad met je fotocamera

Wat je ook gaat doen de komende weken, vergeet niet je fotocamera mee te nemen. Ook – of misschien wel juist – in deze wintermaanden zijn er ontzettend veel mooie foto’s te maken. En met zo’n mooie foto maak je met onze winterfotoactie nog kans op een mooie prijs ook!

Op avontuur met kinderen

Buitenspelen is leuk! Helemaal als je kunt spelen op plekken die daar speciaal voor ingericht zijn, zoals een speelbos of een belevingspad. Deze avontuurlijke locaties zijn op tal van plekken in onze regio te vinden. Op internet vind je er ook vast één in jullie omgeving.