In een prachtige Kever en verkleed als echte kerstmannen en -vrouwen trokken half december verschillende Univé-medewerkers door Drenthe en Groningen om mensen te verrassen met een bijzonder kerstpakket.

Het kerstpakket hoorde bij de kerstactie van MartiniBusiness, Henk Evenement’n, WerkPro en Univé Noord-Nederland en waren gekocht door iemand anders voor een dierbare, een familielid of bijvoorbeeld een medewerker of vrijwilliger. Zo brachten we pakketten bij een echtpaar dat niet alleen precies 54 jaar getrouwd was, maar ook 54 jaar lid van Univé, een moeder die na complicaties bij de geboorte van haar dochter eindelijk kon genieten van het moederschap en een echte fan van Max Verstappen.

 

De kerstactie leverde 74 winterjassen
voor dak- en thuislozen op

 

Winterjassen voor dak- en thuislozen

Wat de actie helemaal mooi maakte, waren de 74 goede winterjassen die dankzij de kerstpakkettenactie konden worden gekocht. Per verkocht kerstpakket werd namelijk 20 procent apart gelegd om winterjassen te kopen voor dak- en thuislozen. Het gaat om mensen die overnachten in de opvang, bij vrienden of kennissen of bij onbekenden.

Denk aan die zwerver in het winkelcentrum, maar ook aan die vrouw die na een scheiding haar huis verliest en geen vervangende woning kan vinden door het woningtekort en de oplopende wachttijden voor de sociale huur. Of die ondernemer die zijn lasten niet meer kan betalen door corona of arbeidsongeschiktheid. Helaas kan dak- en thuisloos worden iedereen overkomen.