Op 1 juli moet in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen. Belangrijk, want als je slaapt is je reukorgaan uitgeschakeld. De meeste slachtoffers van een brand komen dan ook om door het inademen van rook en niet door de brand zelf. Daarom vragen Univé Noord-Nederland en de Veiligheidsregio’s een jaar lang met verschillende Demo’s in de Buurt aandacht voor het belang van rookmelders.

En zo kleurden in 2021 al zes plaatsen in de provincie Groningen Univé-groen. Van Winsum tot de stad Groningen en van Grijpskerk tot Marum: overal liepen medewerkers bepakt met rookmelders, plakstrips, schoenlepels en ontstoppers. Het zorgde voor soms wat verraste blikken. Met de ontstopper worden namelijk rookmelders op het plafond geplaatst, de schoenlepel helpt bij het regelmatig testen van de rookmelder.

Hoe hou jij jouw huis
zo (brand)veilig mogelijk?

 
Veiligheidsmarkt

In totaal organiseren we op vijftien plekken in Groningen, Drenthe, Overijssel en Friesland zogenoemde Demo’s in de Buurt. Tijdens zo’n Demo in de Buurt is er voor jong en oud van alles te ontdekken, te leren en te doen op het gebied van plezierig en veilig wonen. Zo komt de brandweer langs voor verschillende spectaculaire brandweerdemonstraties, houden we een speciale rookmelderactie en is er een veiligheidsmarkt.

Want hoe hou jij jouw huis zo (brand)veilig mogelijk? Op de veiligheidsmarkt staan bedrijven en organisaties die jou hier alles over kunnen vertellen. Daarnaast vertellen wij je graag meer over veilig en zorgeloos wonen, over wat je zelf kunt doen en over wat wij voor jou kunnen betekenen.

Waarom een Demo in de Buurt?

Gelukkig staan we er niet dagelijks bij stil, maar er schuilen nogal wat gevaren in huis. En dat terwijl je huis vaak je meest kostbare bezit is. Het goede nieuws is dat je zelf heel wat kunt doen om brand, (water)schade of een inbraak te voorkomen. Wij helpen daar graag bij. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Tijdens een Demo in de Buurt hangen we daarom rookmelders op bij een deel van onze oudere leden. Andere leden kunnen op de Veiligheidsmarkt of in onze winkel rookmelders aanschaffen met een mooie korting. Zo werken we samen aan een veiliger thuis.

Demo in de Buurt 2022

Zodra de coronamaatregelen het toelaten gaan we verder met de Demo’s in de Buurt. Als eerste bezoeken we Bedum en Haren. Vervolgens trekken we door Drenthe en een deel van Overijssel en Friesland. Als er een Demo in jouw buurt is, ontvang je van ons bericht.