Samen en dichtbij risico’s delen


Voor u heeft u de eerste Met Elkaar van 2022. Met een heel nieuw jaar voor de boeg kijken we graag met u terug én vooruit. Ondanks alle beperkingen door het coronavirus hebben we in 2021 toch weer veel mooie dingen mogen en kunnen doen. Zo hebben we bij honderden oudere leden rookmelders opgehangen en Noord-Nederland weer een stukje ‘hartveiliger’ kunnen maken met onder meer verschillende AED-trainingen.

Twee naar onze mening goede voorbeelden van mooie acties om onze lokale samenleving weer wat veiliger en zekerder te maken. Acties waar we dan ook graag mee verder gaan. Helaas is ook dit jaar niet gestart zoals we allemaal hadden gehoopt en liggen de activiteiten – op het moment van schrijven – alweer een poosje stil. Maar we vertrouwen erop dat we u binnenkort weer kunnen treffen tijdens onze activiteiten, evenementen of gewoon in één van onze winkels.

Terug naar de basis

Zoals we al in een eerder voorwoord schreven zijn we een andere weg ingeslagen. Een bekende weg, want eigenlijk zijn we hiermee op de weg terug naar onze roots. Dat betekent terug naar de basis: met elkaar en voor elkaar. We willen in Noord-Nederland een toonaangevende coöperatie zijn op het gebied van zekerheid. En samen met onze leden actief risico’s voorkomen en beperken.

Terug naar onze oorsprong betekent voor Univé Noord-Nederland terug naar 1794. Terug naar Geert Reinders. De man die aan de basis stond van het coöperatief verzekeren en het begin van Univé markeerde. Want de agrariër uit Winsum geloofde in het samen en dichtbij delen van risico’s, maar bovenal in het voorkomen van deze risico’s. Op pagina 30 delen we zijn inspirerende verhaal.

Geert Reinders

Wij hebben veel te danken aan Geert Reinders. Nog iedere dag zetten wij zijn werk voort. Daarom zijn we in september vorig jaar ook in Winsum met onze Demo’s in de Buurt gestart. In de bakermat van het coöperatief en onderling verzekeren. In dit magazine kunt u meer lezen over hoe wij proberen nog altijd invulling te geven aan het gedachtegoed van Geert Reinders.

Wilt u meepraten?

Of heeft u ideeën en suggesties? Stuur gerust een e-mail naar met-elkaar@unive.nl. Leest u dit magazine digitaal en zou u de Met Elkaar graag op papier willen ontvangen? Stuur dan uw adresgegevens naar hetzelfde mailadres en wij zorgen dat u deze derde editie binnenkort in handen hebt.

Veel leesplezier en hopelijk tot binnenkort!

Jan Dijkstra en Jan Mossel
Raad van Bestuur

JanDijkstra

Jan Dijkstra

JanMossel

Jan Mossel