Bewegen:
gezond én leuk


Bewegen is niet alleen goed voor je, maar ook nog eens hartstikke leuk. Het helpt je gezond te blijven, je goed te voelen en (nieuwe) mensen te leren kennen. Daarom ondersteunen we als Supporter van Sport verschillende sportverenigingen én evenementen.

Van lekker een eind wandelen na het eten tot een actief ritje op de racefiets; je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Wat je doet maakt dan ook niet zoveel uit, als je maar wat doet. Zoek vooral iets waar je ontzettend veel plezier aan beleeft. Alleen zo hou je het lang vol. Volg één van de talloze wandelroutes in het Noorden, kies voor een teamsport, bezoek de sportschool of ga zelf aan de slag. Vergeet daarbij vooral geen realistische doelen op te stellen, plan je sportmomenten vooraf in je agenda en zoek een sportmaatje.

Samen trainen

Je wil wel hardlopen, maar weet niet hoe je moet beginnen. Het is voor veel mensen een herkenbare situatie. Daarom organiseren we voorafgaand aan verschillende hardloopevenementen in de regio speciale hardloopclinics.  

Deze clinics helpen Univé-leden onder begeleiding toe te werken naar deelname aan een evenement als de Leekster Lenteloop en de 4 Mijl van Assen. Hardloopervaring is niet nodig. Naast looptrainingen worden ook onderwerpen als kleding, goed schoeisel en gezonde voeding meegenomen.

Nieuw in 2022: de preventieve sportcheck

Sportblessures kunnen ervoor zorgen dat een kind regelmatig niet mee kan doen met trainingen, wedstrijden of gym op school. Of nog erger: moet stoppen met zijn of haar geliefde sport. Een preventieve sportcheck kan sportblessures voorkomen of schade van blessures beperken.

Daarom organiseren Univé Noord-Nederland, verschillende lokale sportverenigingen en AchillesQliniek dit jaar de preventieve sportcheck voor kinderen van 11 tot 18 jaar. Deze gratis check wordt gedaan bij verschillende sportverenigingen in de regio en bestaat uit een intake via een online vragenlijst, een loopanalyse, een sprongtest, een manuele check en een gesprek met ouders over de uitkomsten. Met de preventieve sportcheck willen we bereiken dat kinderen beter en langer kunnen sporten. Want hoe minder blessures, hoe meer sportplezier en dus minder opzeggingen.

Frame running

Bij frame running wordt een driewielig loopframe zonder pedalen maar met een borststeun en stuur gebruikt. Kinderen en volwassenen met een lichamelijk beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen. Sinds vorig jaar biedt Groningen Atletiek frame running aan. Regelmatig helpen medewerkers van Univé Noord-Nederland bij de trainingen.

Is frame running wat voor jou?
Kijk dan eens op groningenatletiek.nl/framerunning

Crosscircuit

Hardlopend over onverharde padden en heuveltjes en door de velden en bossen van het Hondsrug UNESCO Global Geopark. Ook dit seizoen (oktober t/m maart) vinden er in het unieke gebied weer zes crossen plaats. Univé Noord-Nederland is partner van dit laagdrempelige crosscircuit vol afwisselende parcoursen.

Kijk voor meer informatie op
dehondsrug.nl/crosscircuit

Supporter van Sport

Univé vindt sporten en bewegen ontzettend belangrijk. We zijn dan ook niet voor niets Supporter van Sport! Univé is ieder jaar partner van meer dan 250 lokale, regionale en landelijke sportevenementen en -initiatieven.

Kijk voor al onze sportevenementen op:
unive-noordnederland.nl/bewegen-is-gezond/