Innoveren met Univé

De wereld om ons heen verandert. En soms snel ook. Dit vraagt om nieuwe producten, diensten en ideeën. Daarom kijken we continu hoe we kunnen inspelen op de vragen van onze leden en ontwikkelingen in de maatschappij. Het resultaat? Mooie projecten als Duurzame Zekerheid, Fietslease en de Regiocoöperatie.

Met Duurzame Zekerheid een asbestvrij én groen dak

Veehouder René Ungersma uit Winsum is de eerste agrariër in Noord-Nederland die dankzij Duurzame Zekerheid van Univé een asbestvrij dak heeft én groene energie krijgt van zijn eigen zonnepanelen. En dat zonder investering vooraf.

Asbestdaken vormen voor veel agrariërs een groot probleem. Ze willen hun dak wel vervangen, maar lopen tegen zaken als de financiering aan. Daarom heeft Univé een bijzondere totaaloplossing: Duurzame Zekerheid. Voor veehouder Ungersma een ware uitkomst: “Ik heb nu zorgeloos zonnepanelen op het dak liggen. Univé heeft een mooi systeem ontwikkeld waarbij je als agrariër helemaal geen risico loopt. Ook regelt zij verder alles. Normaal heb je als je dit gaat doen een flinke kostenpost, maar als je het een beetje simpel houdt, kun je het nu met gesloten portemonnee doen.”

Kosteloos vervangen van asbestdaken

Met Duurzame Zekerheid helpt Univé agrariërs met het kosteloos vervangen van hun asbestdaken. Op de nieuwe daken komen zonnepanelen waarmee 100 procent duurzame energie wordt opgewekt. Deze groene energie kunnen Univé-leden weer voor een eerlijke prijs in huis halen. Zodra de kosten van de asbestsanering zo zijn terugverdiend, deelt ook de agrariër mee in de opbrengsten.

Lekker actief het jaar door? Het kan met een Univé Leasefiets

Stap uit de file en kom in beweging. Met een elektrische fiets naar het werk is gezond, snel en ontspannend. En via Fietslease van Univé ook nog eens heel voordelig.

Bewegen in de frisse buitenlucht, geen last van files en een stuk beter voor het milieu: er zijn meer dan genoeg redenen om voor een elektrische fiets te kiezen. Maar aan een elektrische fiets hangt ook een flink prijskaartje. Daarom komt Univé met een alternatief: een leasefietsregeling voor medewerkers en werkgevers. Met Fietslease van Univé kiezen medewerkers uit een groot aanbod met de beste merken. Zo kunnen ze actief op weg voor een vast bedrag per maand.

Werkgevers opgelet!

Komen jouw medewerkers binnenkort op een gloednieuwe e-bike naar kantoor? Een goede start van de dag voor jouw medewerkers, fiscaal aantrekkelijk voor jou. Via Univé regel je het heel eenvoudig. Het mogelijk maken van een leasefietsregeling is met Fietslease van Univé namelijk zo geregeld en geeft jarenlang plezier. Een Univé Leasefiets wordt geleverd met fietsverzekering, hulp bij pech en een handig platform waar je onder meer het onderhoud op regelt.

 

Samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken

Het Regionaal Innovatie Framework is een netwerk waarin studenten en onderzoekers, ondernemers, inwoners en de overheid hun krachten en kennis bundelen. Met allemaal hetzelfde doel: samenwerken aan een nog mooiere, gezondere en innovatievere regio. Een regio waarin we van elkaar leren, elkaar verder versterken en zelfvoorzienend zijn.

In het netwerk werken inwoners, onderwijsinstellingen, bedrijven en organisaties, verenigingen en coöperaties en overheden samen aan honderden projecten. Eén van de aangesloten organisaties is Univé Noord-Nederland. De projecten worden door de hele provincie Groningen en in de kop van Drenthe uitgevoerd in zogenoemde innovatiewerkplaatsen (IWP’s).

Innovatiewerkplaatsen en gebiedscoöperaties

In de IWP’s staan belangrijke, maatschappelijke vraagstukken centraal. De IWP’s vallen onder één van de gebiedscoöperaties. Deze coöperaties zorgen voor verbindingen, kijken wat belangrijk is voor de regio en speelt in het gebied en halen de vragen en wensen bij betrokkenen op. Vervolgens gaan alle partijen aan de slag met het vinden van een oplossing voor het vraagstuk, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaam ondernemen of de energietransitie. Zo maken we samen met vele anderen onze regio iedere dag een beetje mooier, sterker en innovatiever.