Op pad in de winter

De dagen zijn kort en warm is het ook niet. Toch zijn er nog genoeg leuke dingen die je kunt doen, ook buiten. Hartstikke gezond, helemaal nu we al zo veel binnen zitten! We hebben een aantal tips verzameld.

1. Ga lekker wandelen

Wandelen kan altijd en overal. Maar we kunnen het ons ook voorstellen dat je eens een nieuwe route wilt uitproberen. Neem de Knapzakroutes: al jaren een begrip voor wandelaars binnen en buiten Drenthe. Deze routes brengen je naar de meest bijzondere plekjes.

Verschillende routes zijn gratis te downloaden via www.eindjeomindrenthe.nl/phone/knapzakroutes.html    

Met kinderen op pad? Ook voor de jongsten kent Drenthe allerlei leuke en bijzondere wandelroutes. Neem het Laarzenpad Norg, het Belevingspad Hoogersmilde of Het Houten Pad van Theodoor in Orvelte.

[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow=”2″ slidestoshow_tablet=”2″ slidestoshow_phone=”1″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.7.7″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Wandelen.png” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Wandelen3.png” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]

2. Spot alle 52 hunebedden

Hunebedden zijn de oudste monumenten van Nederland. Drenthe telt als echte hunebedprovincie maar liefst 52 hunebedden. Deze zijn allemaal genummerd en liggen vaak op heel mooie plekken. 47 van de hunebedden liggen langs de Hunebedhighway, de weg van Zuidlaren naar Coevorden. Trek van D10 bij Gasteren naar D17 en D18 bij Rolde en ga van D43 bij Emmen naar D5 bij Zeijen. Vergeet niet bij te houden welke hunebedden je hebt gezien!

3. Geocaching

Geocaching is leuk voor jong en oud. Bij geocachen ga je op basis van gps-coördinaten op zoek naar schatten. Geocachen is dus eigenlijk het nieuwe schatzoeken. Naar waar je precies op zoek gaat is een verrassing en dat maakt het juist zo leuk! Het enige wat je nodig hebt is een gps-ontvanger of een smartphone. Je gaat op zoek naar een locatie waar een kistje is verstopt, met daarin een logboek. Als je een schat vindt, schrijf je je naam in het logboek en leg je het kistje weer terug.

 

Meer informatie over geocaching is te vinden op geocaching.nl.