Noordenveld

De erfgoedgemeente van Nederland

Een voorbeeld voor andere gemeenten: zo omschreef de jury van de BNG Bank Erfgoedprijs de gemeente Noordenveld. Noordenveld won vorig jaar de nationale prijs voor de gemeente met het beste erfgoedbeleid.

 

Huis ter Westervelde (Tonckesborg)

De gemeente kreeg hiervoor een oorkonde en een geldprijs van 25.000 euro. Volgens de jury bestaat in de hechte samenleving veel kennis, interesse en liefde voor de lokale geschiedenis en voor het erfgoed. De gemeente heeft een deskundig erfgoedteam dat zich inzet voor de goed bewaarde historische omgeving en dat de talrijke initiatieven van bewoners ondersteunt met veel enthousiasme.

Bij de beoordeling van de genomineerden werd onder meer gekeken naar hoe een gemeente omgaat met monumenten, archeologie, museale collecties en archieven, het historisch landschap en erfgoed. Dat Noordenveld veel bijzonders herbergt is niet alleen terug te zien in de vele toeristen uit binnen- en buitenland die jaarlijks de gemeente bezoeken, maar ook op de foto’s op deze pagina.

[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow_tablet=”2″ slidestoshow_phone=”1″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.7.7″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/UnibolFotobijschrift4.png” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/UnibolFotobijschrift3.png” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/UnibolFotobijschrift2.png” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/UnibolFotobijschrift.png” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]