DJ Deetox

‘Muziek brengt mij
in mijn eigen wereld’

Diana Zwerwer

De van oorsprong Groningse Diana Zwerwer (33) is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bekende hardstyle-dj. Als dj Deetox stond ze op festivals als Defqon en werkte ze samen met andere bekende dj’s als B-Front. Vanwege haar carrière woonde ze een tijdje in Blaricum, maar sinds kort is ze met haar vriend en zoontje weer terug in Groningen.

Dat ze de wereld over zou reizen als dj, was niet bepaald haar bedoeling. Haar dj-carrière noemt ze dan ook een uit de hand gelopen hobby: ‘’Toen ik begon met muziek maken was ik 22. Mijn vriend had de apparatuur en ik wilde het ook leren”, begint Diana. “Hij legde mij de basis uit en ik merkte dat ik er gevoel en aanleg voor had.’’

Het duurde niet lang, of Diana brak door. Vanaf 2010 werd het steeds serieuzer. Ze begon met draaien in kleine clubs in Groningen en bouwde verder en verder. ‘’In dat jaar deed ik mee aan de Indicator DJ Contest. Nadat ik die won mocht ik draaien in Huize Maas in Groningen.’’ Vrij snel daarna stond ze voor het eerst op een groot festival. ‘’Zowel het draaien in kleine clubs als op een groot festival vond ik in het begin superspannend. Mijn eerste grote festival was Ground Zero in 2011. Doodeng maar ook supertof. Dit wilde ik meer!”, blikt ze terug.

 

‘Doodeng,
maar ook supertof.
Dit wilde ik meer!’

 

Zichtbaar blijven

Het coronavirus heeft een enorme invloed op haar carrière. Waar ze een jaar geleden nog de wereld over vloog, zit ze nu voornamelijk thuis bij haar gezin. Hoewel ze het ervaart als een uitzichtloze situatie, blijft ze muziek uitbrengen. ‘’In het begin van de crisis verzorgde ik regelmatig een livestream. Het is belangrijk om bezig te blijven. Daarom blijf ik ook muziek uitbrengen.” Zo bracht ze onlangs een track uit met een andere dj, namelijk B-Front. “Het maken van muziek staat momenteel wel op een ietsje lager pitje, maar ik ben plannen aan het maken voor dit jaar.”

‘’Of ik nog toekomstdromen heb?”, herhaalt ze de vraag. “Meer leren en doorgaan met waar ik mee bezig ben. Ik hoop nog heel lang plezier te hebben in dit vak.’’ Diana hoopt dat er snel weer feesten en festivals mogen plaatsvinden. ‘’De muziek brengt mij in mijn eigen wereld en is voor veel mensen een uitlaatklep waarin ze even alles kunnen loslaten.’’