‘Ik ergerde me al een tijdje aan dat deukje op het spatbord’

Freddy Huls, medewerker van ABS Boerhof

Dat ene krasje of dat vervelende deukje in je auto: het kan behoorlijk storend zijn. Daarom organiseert Univé Noord-Nederland samen met verschillende lokale schadeherstelbedrijven de Deukjesdagen.

De schadeherstelbedrijven hebben tijdens de Deukjesdagen maar één doel: je auto zo goed als nieuw weer de garage uit laten rijden. Leden van Univé die zich hebben aangemeld kunnen kosteloos een klein deukje laten herstellen of een oppervlakkige kras laten polijsten. Enorm belangrijk, want zo voorkom je verdere schade aan een auto.

Eén van de leden die zich had aangemeld is Rolf Lokken: “Ik vond het een leuke aanbieding en ergerde me al een tijdje aan dat deukje op het spatbord”, verklaart hij zijn aanmelding. “Op dat moment had ik ook voldoende tijd, dus ik dacht: waarom niet?” Toen Rolf aankwam bij zijn afspraak met het schadeherstelbedrijf was hij blij verrast. “Ik kreeg een kop koffie aangeboden en de monteurs gingen vakkundig te werk. Ik dacht dat een deukje er lastig uit zou gaan, maar dat ging best makkelijk. Dat was bijzonder om te zien.”

Van generatie op generatie

Rolf is eigenaar van Lokken Zoetwaren, een snoepkraam met allerlei zoetwaren en suikerwerken. Door corona staat het bedrijf stil. ”Ik heb in 2020 maar op zeven markten gestaan.” Doordat een bron van inkomsten is weggevallen, moest hij zijn tweede snoepkraam verkopen. Het bedrijf gaat al tijden van generatie op generatie. Rolf loopt dan ook al vanaf zijn vijfde mee in de kraam. “In 2004 heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen. Ik sta vooral zelf in de kraam, maar wanneer het druk is helpen mijn vrouw en zoon mee.”

De snoepkraam trekt altijd veel bezoekers, vertelt Rolf. “Ik verkoop vooral drop, snoep en kaneelstokken. Sinds een jaar of drie verkoop ik ook soja-, gluten- en lactosevrij snoep. Ik merk dat ze een positieve bijdrage aan het assortiment vormen.” Zelf blijft Rolf bij zijn favorieten: amandelnougat en Engels drop.

Snoepkraam van de heer Rolf Lokken

Vervolg in 2021

De Deukjesdagen stonden in 2020 gepland voor september, oktober en november. Door de verscherpte coronamaatregelen konden niet alle Deukjesdagen doorgaan. We hopen ze dit jaar in te kunnen halen.