‘Vaarwel lockdownkapsels’

Jaap Zwiers mist ze niet

Onze innerlijke ijdeltuit maakte op 11 mei een kleine vreugdekreet: de kappers gingen eindelijk weer open! We zeiden vaarwel tegen onze wilde lockdownlokken en een gemeend welkom terug tegen coupe soleil. Tot groot genoegen van Jaap Zwiers.

Jaap is eigenaar van een kappersgroothandel in Groningen en dé leverancier van kappersproducten in Noord-Nederland. Passie, discipline en creativiteit: het zijn geen onbekende begrippen voor Jaap. Maar de kapsels met uitgroei en de lockdownkapsels die maar door bleven groeien, soms verpest doordat we zelf onze creativiteit er maar op los lieten; Jaap vond het afgrijselijk. Ontzettend blij was hij dan ook toen het hoge woord eruit was en de kappers weer mochten werken. De kappers zelf waren ook dolenthousiast. Velen van hen bedachten leuke acties, een aantal begon zelfs even na middernacht alweer met knippen.

De afgelopen maanden was het ook bij de kappersgroothandel van Jaap flink druk. De telefoon stond roodgloeiend. Medewerkers van de groothandel dragen nu shirtjes met ‘Kan ik u helpen?’ erop. Klanten die langskomen shoppen namelijk niet zelf meer met een mandje in de hand, dat doen de medewerkers voor hen. Er zijn ook verschillende andere maatregelen getroffen. Zo staan er extra schermen, zijn er diverse mogelijkheden om je handen te reinigen, wordt de koffie enkel nog in papieren bekertjes geschonken en zitten medewerkers meer dan 1,5 meter uit elkaar te werken.

En zoals een echte ondernemer betaamt haalt Jaap ook uit deze crisis een positieve noot: “Wat we in onze branche van de lockdown hebben geleerd is dat we ons veel bewuster zijn van het feit dat naar de kapper gaan, één van de eerste prioriteiten van een mens is. Daar worden we natuurlijk blij van. Het geeft ons meer zelfvertrouwen.”