Samen voor
een hartveilige regio

Wil jij het verschil kunnen maken? Snel handelen bij een hartstilstand kan levens redden. Een AED speelt daarin een cruciale rol. Maar dan is het wel belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe een AED werkt. Daarom biedt Univé Noord-Nederland op verschillende plekken in het werkgebied gratis AED-trainingen aan.

Elke week krijgen 300 Nederlanders buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Vaak totaal onverwacht. Na een hartstilstand zijn de eerste zes minuten cruciaal. Een ambulance kan meestal niet binnen die zes minuten bij een slachtoffer zijn, waardoor een buurt-AED levens kan redden.

Een hartveiliger Nederland

Daarom is het belangrijk dat iedere buurt een eigen AED krijgt. Om te kunnen spreken van landelijke dekking zijn er in Nederland nog meer AED’s nodig die dag en nacht bereikbaar zijn. Daarnaast moeten zoveel mogelijk mensen weten hoe ze moeten omgaan met een AED. Tijdens de gratis AED-trainingen van Univé Noord-Nederland leren deelnemers hoe ze moeten omgaan met een AED en iemand moeten reanimeren. Aan het einde van de training ontvangen zij een certificaat.

Univé-winkels voorzien van een AED

Naast de gratis AED-trainingen in samenwerking met lokale opleiders, ondersteunen we buurtinitiatieven met een financiële bijdrage. Ook hebben we onze vijftien winkels aan de buitenzijde voorzien van een AED.

Een AED voor jouw buurt

Wil jij jouw buurt veiliger maken met een buurt-AED? Meld jouw actie aan op buurtaed.nl en haal in 30 dagen samen met jouw buurtgenoten geld op voor een AED.

Meld je aan voor onze training

Iedere maand bieden we op verschillende plekken in ons werkgebied gratis AED-trainingen aan.