Prettig leven gaat ook over je veilig voelen in je eigen woonomgeving. De Veiligebuurt-app kan daarin een grote rol spelen. De app helpt buurtgenoten namelijk samen voor een veilige buurt gaan.

De Veiligebuurt-app is een initiatief van Tim van Belkom, Yves Verschueren en Rick Beumers. Met de app wilden de drie vrienden buurtbewoners laten zien dat ze er niet alleen voor staan. De applicatie verbindt buurtgenoten en zorgt ervoor dat ze op een makkelijke manier belangrijke zaken rond veiligheid met elkaar kunnen delen. Want als mensen samen alert zijn, zorgt dat voor een veiliger gevoel en ook een veiligere buurt.

Met de app kan een complete buurt met elkaar in contact staan, zonder dat er telefoonnummers uitgewisseld moeten worden. Privacy speelt bij Veiligebuurt dan ook een grote rol. Het principe is eenvoudig. Bij het aanmelden voeren mensen hun postcode in, waarna ze automatisch bij mensen uit hun buurt worden geplaatst. Meldingen over bijvoorbeeld inbraak, vernieling of een verdachte situatie krijg je binnen via de app. Je kunt zelf instellen welke meldingen je wel of niet wilt ontvangen. Natuurlijk kun je ook zelf meldingen doen. Zo’n bericht komt als een soort Facebook-post in de app te staan. Buurtgenoten kunnen er vervolgens op reageren. In de app is daarnaast plek voor informatie van politie en Burgernet en voor relevant lokaal veiligheidsnieuws.

Samen met Univé

Veiligebuurt heeft inmiddels meer dan 230.000 gebruikers. Tot groot genoegen van Hans Schieving, Manager Marketing en Innovatie bij Univé Noord-Nederland. Univé is samenwerkingspartner van de Veiligebuurt-app. Gezamenlijk willen we de app verder ontwikkelen en zo Nederland veiliger maken. “Iedereen ziet weleens wat verdachts”, legt Hans uit. “Als we dat wat we zien samen kunnen delen, zorgt dat voor een veilig gevoel. Samen kunnen we veel bereiken.”

En de ontwikkeling staat niet stil. Het is dan ook de bedoeling dit jaar samen met Veilig Verkeer Nederland en de Hartstichting te werken aan een verkeersveilige én hartveilige buurt. Dat kan straks via de app of – natuurlijk – met de buurt zelf.

 

Kijk voor meer informatie op www.veiligebuurt.nl >