We werken thuis en ook onze vrije tijd brengen we veelal thuis door. En dat is te merken: door de coronacrisis beleven bouwmarkten en tuincentra drukke tijden. Nu thuis nog belangrijker voor ons is geworden, lijken we onze vrije tijd massaal te besteden aan klussen of het aanpakken van een ruimte in huis.

Ook voor woontheater De Eclips in Assen is het een druk jaar geweest, al vindt eigenaar Bert van Veen het lastig om in te schatten of het dan specifiek om – zoals hij ze noemt – ‘coronaklanten’ gaat. Dit zijn klanten die door de coronacrisis meer tijd hebben om klussen in huis op te pakken. Niet alleen werden er in 2020 flink wat werkkamers gecreëerd, ook tuinen werden onder handen genomen en die ene kamer eindelijk aangepakt. “Wij zijn geen bouwmarkt, waar mensen heen gaan als ze willen klussen”, begint Van Veen. “Dus ik heb niet het idee dat de drukte puur door corona komt. Maar we hebben wel klanten gehad die toch dat ene rolgordijn kochten voor de werkkamer of die een duurdere stoel aanschaften, omdat ze toch niet op vakantie waren geweest.”

De kracht van het woontheater zit in het geven van compleet interieuradvies. Dat betekent dat medewerkers klanten helpen bij het kiezen van combinaties van verf, behang, gordijnen, vloeren en meubels. “En dat zijn geen beslissingen die mensen zomaar nemen. Wel horen we dat mensen met een vast inkomen geld overhouden. Geen etentjes, geen vakanties. Dan houden ze toch meer geld over dan anders.”

Inbraak voorkomen? Gebruik raambekleding

Speciaal voor deze donkere dagen heeft Van Veen ook een tip voor het voorkomen van een inbraak: “Zorg voor raambekleding die je op afstand kunt bedienen door middel van een app. Dan kun je instellen dat ’s avonds je raambekleding dichtgaat en ’s morgens weer open. We hebben zelfs producten waarmee je via een app 101 van zulke scènes kunt instellen.”

[et_pb_wptools_image_carousel arrows_background=”#ff5a5f” dots=”off” infinite=”on” slidestoshow=”5″ slidestoshow_tablet=”3″ slidestoshow_phone=”2″ slidestoshow_last_edited=”on|phone” _builder_version=”4.7.7″][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Eclips9.png” _builder_version=”4.7.7″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Eclips8.png” _builder_version=”4.7.7″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Eclips7.png” _builder_version=”4.7.7″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Eclips6.png” _builder_version=”4.7.7″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Eclips5.png” _builder_version=”4.7.7″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Eclips4.png” _builder_version=”4.7.7″][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Eclips2.png” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Eclips3.png” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wptools_carousel_image_item][et_pb_wptools_carousel_image_item src=”https://univemetelkaar.nl/wp-content/uploads/2021/01/Eclips.png” _builder_version=”4.7.7″ _module_preset=”default”][/et_pb_wptools_carousel_image_item][/et_pb_wptools_image_carousel]